Published On: sâm, iul. 12th, 2014

Rauri de lacrimi pentru o inima mare: Jurnalistul Dorian Stoianovici a fost condus pe ultimul drum. Adio, Doru!

Share This
Tags

Stoianovici2Zeci de persoane s-au adunat, sambata, in jurul orei 12.00, la Biserica Bulgareasca "Inaltarea Domnului", pentru a-l conduce pe ultimul drum pe jurnalistul Dorian Stoianovici.

Familia indurerata nu si-a putut stapani lacrimile de durere in timpul slujbei religioase, care a fost oficiata de doi preoti. La capataiul jurnalistului s-au aflat in permanenta sotia si mama acestuia, dar si cei doi copii, Stefan si Alina, incremeniti de suferinta.

Atmosfera din lacasul de cult a fost cu adevarat apasatoare. Toti cei prezenti au deplans moartea unuia dintre cei mai buni ziaristi braileni din ultimii 25 de ani, iar la sfarsitul slujbei unul dintre preoti a evocat personalitatea complexa a lui Dorian Stoianovici: "O inima mare, un om cunoscut pentru bunatatea sa, un familist convins si un tata iubitor".

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu jurnalistului s-au numarat rude, colegi de liceu, ziaristi, prefectul judetului Braila-Vasilica Vilcu, dar si numeroase persoane pe care Dorian le-a cunoscut de-a lungul carierei sale profesionale.

Inainte ca sicriul sa fie scos din biserica,  preotii i-au invitat pe cei care doresc sa isi ia ramas bun de la jurnalist sa se apropie de trupul neinsufletit, in semn de profund respect.

Cortegiul funerar a pornit apoi catre Cimitirul "Sf. Constantin", unde Dorian Stoianovici a fost inmormantat alaturi de tatal sau.

Dorian Stoianovici, fost director al Editiei de Moldova a Ziarului  "Romania Libera", a incetat din viata, in noaptea de marti spre miercuri, in urma unui infarct. Stoianovici a fost gasit mort, in baia propriei locuinte

Jurnalistul a debutat in presa in anul 1990, lucrand in redactia mai multor ziare locale. Dorian Stoianovici a fost director al Editiei de Moldova a Ziarului "Romania Libera" (1993-2009), corespondent la acelasi ziar, editor-sef al cotidianului "Libertatea", corespondent BBC in Romania (1994-2000),  director al postului de televiziune Antena 1 Galati-Braila, dar si inspector CNA pentru judetul Braila.

Din anul 2011, Stoianovici era proprietar si editor al publicatiei online Braila24.ro. De asemenea, pentru o perioada scurta de timp (octombrie 2009-aprilie 2010) a fost subprefect al judetului Braila.
 

Adio si Dumnezeu sa te odihneasca in lumea celor drepti, Doru!

Redactia INFOBRAILA

Citeste si…

Dorule, nu te-ai tinut de cuvant!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>