Published On: mar, iul. 15th, 2014

Pricopie: “Braila, un exemplu pentru toata tara, mai ales ca nu este Centru Universitar”. Elevii de 10 ai Brailei premiati de Guvern

SONY DSCAstazi, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean a avut loc o videoconferinta in care ministrul invatamantului Remus Pricopie a felicitat toti elevii care au obtinut nota maxima la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Toti elevii care au obtinut nota maxima la cele doua examene au fost premiati de Guvern. Astfel, la Braila,au fost 24 de elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Nationala au primit cate 2000 de lei din partea Guvernului iar cei 8 elevi care au obtinut 10 la Bacalaureat au primit cate 3000 de lei.

Anul trecut Guvernul a premiat doar elevii care au luat 10 la Bacalaureat insa in acest an, reprezentantii Guvernului si-au indreptat atentia si catre elevii care au incheiat cu nota maxima examenul de Evaluare Nationala.

"Asa cum anul trecut am inceput premierea cu elevii care au luat 10 la Bacalaureat, anul acesta Guvernul a extins aceasta premiere, nu numai pentru absolventii de liceu ci si pentru elevii care au obtinut nota 10 la Evaluarea Nationala. Avem 107 absolventi de Bacalaureat cu nota 10, la care se adauga doi absolventi cu nota maxima din liceele cu predare in limba germana iar la evalurea nationala avem 225 de elevi care au obtinu nota 10. Eu cred ca este o performanta, cred ca cei care pot sa ne vorbeasca despre ce inseamna sa ai 10, sunt exact cei pe care ii premiem astazi. Sunt cateva lucruri pe care cred ca trebuie sa le subliniem in primul rand avem judete care in mod traditional obtin nu numai un procent de promovabilitate mare dar si note de 10, aceste rezultate se si repetat atat la Evaluarea Natiuonala cat si la Bacalaureat, insa avem si judete care au promovabnilitate mai mica. In lunile urmatoare, in eptembrie, vom aveam discutii individuale cu fiecare judet atat pe rezultatele de la Evaluarea Nationala cat si pe rezultatele de la Bacalaureat, in special in judetele care s-au clasat sub media pe tara dar si in judetele in care exista o diferenta mare, negativa, fata de anul trecut", a subliniat ministrul invatamantului, Remus Pricopie.

SONY DSCBraila a obinut in acest ce mai mare procent de promovabilitate, atat la Evaluarea Nationala cat si la Bacalaureat. 24 de elevi de clasa a VIII-a au finalizat examenul de Evaluare Nationala cu nota 10.

"Domnule general, va felicit, o sa am posibilitatea sa o fac si direct, vineri, cand ma voi afla la Braila cu ocazia festivitatii pe care dumneavoastra o organizati la nivelul judetului, pentru premierea celor mai buni absolventi. Aveti 24 de elevi de clasa a 8-a care au finalizat examenul de Evaluare Nationala cu 10", a precizat Pricopie.

SONY DSCInspectorul generat, Iulian Danielescu a precizat faptul ca aceste rezultate sunt munca mai multor ani de studii. "Ma bucur pentru tot invatatmantul brailean, pentru ca acesta este rezultatul muncii a mai multor ani. Aceste rezultate nu apar peste noapte si necesita o munca deosebita atat din partea cadrelor didactice cat si a elevilor si sa nu uitam parintii care ii duc pe copii in spiritul muncii", a declarat Danielescu.

In ceea ce priveste rezultatele la Bacalaureat, 8 elevi braileni au obtinut in acest an nota maxima la examenul maturitatii. Remus Pricopi a declarat faptul ca Braila, desi nu este un Centru Universitar precum Cluj sau Iasi este un exemplu pentru toate judetele din tara. "Este un exemplu foarte bun. Desi Braila nu este un Centru Universitar la fel de mare ca Iasi sau Cluj, deci cu atat mai mult ii felicit pentru aceaste rezultate iar reusita dumneavoastra trebuie subliniata", a precizat Pricopie.

Inspectorul general a promis ca peste 4 ani, Braila va avea cel putin 24 de medii de 10 la Bacalaureat, facand referire la cei care au obtinut in acest an nota maxima la Evaluarea Nationala.

"Braila are 8 elevi cu media 10 la Bacalaureat. Sunt sigur ca peste 4 ani vom avea mai mult de 24 de elevi cu nota 10 la Bacalaureat, cel putin cei care se afla astazi la aceasta festivitate. Ma bucur pentru voi si sunt fericit ca suntem si noi, judetul Braila, tratati ca cei din Cluj, Iasi, mari Centre Universitare. Sa speram ca o sa devenim si noi un mare Centru Universitar, nu de alta dar de pregatirea unor elevi e mare nevoie de un asemenea centru", a declarat inspectorul general.

Sapte dintre cei 24 de elevi braileni au incheiat si ciclul gimnazial cu media 10, acestia fiind: Andei Radu elev al Colegiului National "Nicolae Balcescu", Bran Maria-Alexandra eleva la Scoala Gimnaziala "I. Creanga", Grecu Cristian Stelian si Moise Gabriel, elevi la Scoala Gimnaziala "M. Eminescu", Ilie Florentina eleva la Scoala Gimnaziala "Vlaicu Voda", Vlad Miruna Elena eleva a Colegiului National "Nicolae Balcescu" si Vasile Calin Robert elev la Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu".

SONY DSCOpt elevi braileni au reusit sa obtina media maxima la Bacalaureat.

Bolohov Sabina-Ioana  – profil stiinte ale naturii, Milea Ana-Maria– profil matematica-informatica, Mustata Alina-Georgiana – profil matematica-informatica, Picus Ionut – profil stiinte ale naturii, elevi ai Colegiul National "Nicolae Balcescu", Chituleasa Lavinia – profil matematica informatica, Damian Ecaterina – profil matematica informatica, Mardale Andrei – profil matematica informatica, elevi ai Colegiului National "Gh.M. Murgoci" Braila si Diaconu Ana – profil muzica eleva a Liceului de Arte "Hariclea Darclee" au obtinut nota 10 la toate cele trei probe ale examenului.

Autoritatile locale vor premia vineri 15 elevi braileni care au avut atat media 10 in cei patru ai de scoala cat si media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalauaureat. La eveniment si-a anuntat prezenta si ministrul Invatamantului, Remus Pricopie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>