Published On: vin, iun. 27th, 2014

ZIUA Z pentru STANCU. 30 iunie-termen in dosarul “Concivia” si Comitetul Executiv National al PSD

Share This
Tags

stancu30 iunie 2014. Zi grea pentru presedintele Consiliului Judetean Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, care trebuie sa se prezinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca un nou termen in dosarul "Concivia", dar si la Orastie, in judetul Hunedoara, unde are loc Comitetul Executiv National al PSD.

Pe data de 17 iunie, la Curtea Suprema s-au judecat cele doua dosare pe care Stancu le are cu Agentia Nationala de Integritate, dosarul "Sportul" si dosarul "Concivia".

In dosarul "Sportul", seful CJ a reusit sa obtina o noua amanare, pe data de 4 noiembrie a.c. In acest dosar, Bunea Stancu este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit "infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie", semnand contracte de asociere cu CF Braila si HC Dunarea, cluburi sportive controlate de societati comerciale unde acesta este actionar majoritar.

In dosarul "Concivia", unde ANI a obtinut castig de cauza la Curtea de Apel Bucuresti, liderul PSD Braila este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, a acordat cinci contracte in valoare totala de 2,7 milioane lei, fara TVA, firmei "Concivia", controlata de Stancu prin alta societate comerciala, si anume "Bursagrirom". In acest dosar, pe data de 17 iunie, Stancu a depus, prin avocatii sai, o cerere de recuzare a completului de judecata, motivand ca in complet se afla si judecatori care au decis la inceputul lunii februarie 2014 ca seful CJ Arges, Constantin Nicolescu, este incompatibil.

Judecatorii Curtii Supreme au decis ca pe data de 30 iunie 2014, completul CC2 sa judece cererea de recuzare depusa de Stancu in dosarul "Concivia".

In aceeasi zi, pe 30 iunie, la Orastie, in judetul Hunedoara, are loc Comitetul Executiv National al PSD, o sedinta cruciala pentru social-democrati. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca la CEX trebuiesc purtate discutii "cu fiecare sef de organizatie judeteana, privind nivelul de implicare in campanie a fiecarei organizatii judetene". Totodata, la CEX se va stabili si strategia partidului pentru alegerile prezidentiale.

Sedinta de la Orastie precede Consiliul National convocat pentru 1 august, dar si Congresul PSD, convocat pentru prima saptamana a lunii septembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>