Published On: mie, iun. 18th, 2014

Un brailean in lotul Romaniei pentru Olimpiada Internationala de Astronomie. Trei elevi braileni, pe podium la Olimpiada nationala

Mara DimofteTrei elevi braileni au urcat pe podium la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica, care a avut loc la Brasov.

Mara Dimofte eleva in clasa a IX-a la Colegiul " GH. M. Murgoci", a primit medalia de aur din partea Societatii Romane de Fizica si mentiune din partea Ministerului Educatiei Nationale, dupa ce a acumulat un punctaj total de 23.75. Andrei Radu, elev in clasa a VIII-a la Colegiul "Nicolae Balcescu", a obtinut la competitia nationala un punctaj de 18.75, castigand medalia de bronz. Tot bronz a obtinut si Razvan Garbacea elev in clasa a VIII-a scoala "M. Eminescu", acesta acumuland un punctaj total de 15.80.

Radu Andrei a fost selectat sa faca parte din lotul restrans al Romaniei pentru Olimpiada Internationala de Astronomie, Mara Dimofte ratand calificarea deoarece concurenta a fost foarte mare.

Un alt elev brailean, Silviu Balaban, clasa a VII-a la Scoala "Mihai Viteazul", a fost recompensat cu Mentiune Speciala.

Cei patru copii frecventeaza Cercul special al disciplinei coordonat de profesoara Nicoleta Becheanu.

Cu toate ca nu s-a calificat in lotul restrans, Mara Dimofte va continua sa studieze astronomia, dorind ca pe viitor sa aiba rezultate si mai bune.

Radu Andrei a inceput sa studieze astronomia in decembrie anul trecut si cu toate ca nu stapaneste cum trebuie materia, acesta a reusit sa se califice in lotul Romaniei.

Olimpiada Internatonala de Astronomie are loc in luna octombrie a acestui an, iar in vara, la Suceava are loc Olimpada Internatonala de Astrofizica.

Cel mai bun elev din lume la Astronomie si Astrofizica este brailean

denis turcuDenis Turcu, fost elev al Colegiului ‘‘Nicolae Balcescu” Braila la gimnaziu a obtinut in trei ani numeroase premii la diferite concursuri la care a luat parte, insa cea mai importanta a fost performanta obtinuta la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Denis a fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de ‘‘Teoria numerelor’’ la scoala de vara de la Universitatea Standford, costurile fiind suportate in proportie de 90% de universitate, chiar daca de obicei bursele acopereau doar 50 de procente. Decizia de a acorda o bursa atat de mare a fost determinata de numeroasele rezultate la concursurile de matematica la care a participat.

Denis Turcu a reusit sa faca istorie alaturi de colegii sai care au reprezentat Romania la cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata la Volos, Grecia, in perioada 27 iulie- 5 august 2013.

Ei au obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz.

O medalie de Aur a fost cucerita de brailean, el situandu-se chiar pe prima pozitie in clasament.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>