Published On: joi, iun. 12th, 2014

Suntem campioni mondiali la scumpirea carburantilor. Benzina a ajuns la 7 lei litrul

BENZINARIE - FRANKFURTTara noastra este pe locul 24 din 61 de tari in topul statelor cu cei mai scumpi carburanti. In benzinariile din Romania se vinde pentru prima data carburant care costa peste 7 lei litrul.

In Statele Unite ale Americii carburantul costa de doua ori mai putin, iar in Venezuela, acolo unde dreptul la resurse naturale ieftine este dobandit prin nastere, costa de 190 de ori mai putin.

Dupa scumpirea de 7 eurocenti pe litru ceruta de Guvern, Romania inregistreaza cea mai mare scumpire din lume: cu 16% peste nivelul de anul trecut, potrivit unei analize Bloomberg.

Platim aproximativ 2 dolari pe litru, mai mult de dublu fata de Rusia care detine in Romania benzinariile Lukoil si Gazprom. Si in

In Romania preturile sunt mari, iar puterea de cumparare inferioara fata de toate tarile cu care ne comparam. „Cresterea spectaculoasa a accizei a adus o majorare fara sa fie legata de vreo crestere a pretului petrolului. Acum cativa ani, benzina costa putin peste 3 lei, acum pretul s-a dublat”, spune Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor din Romania.

Soferii au reactionat imediat la aceste scumpiri si au cumparat mai putin. Consumul a scazut, asa ca socotelile statului de a incasa cu 50 de milioane de euro lunar in plus la buget au fost inutile. Incasarile au scazut chiar sub nivelul de dinaintea aplicarii accizei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>