Published On: sâm, iun. 28th, 2014

Fostul prefect de Galati, care a negociat un asasinat in mall-ul din Braila, a fost ELIBERAT din Penitenciarul Galati

Share This
Tags

Bocaneanu prefectJudecatorii Curtii de Apel Galati au decis vineri punerea in libertate a fostul prefect de Galati, Emanoil Bocaneanu, care se afla in arest de la inceputul lunii mai, dupa ce incalcase conditiile eliberarii conditionate, mergand la Braila unde a negociat angajarea unui asasin pentru uciderea Ileanei Schipor, fostul sef al Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati si denuntator in dosarul sau de coruptie.

Magistratii au admis contestatia formulata de Bocaneanu impotriva deciziei Tribunalului, care emisese mandatul de arestare preventiva pe numele fostului prefect. Instanta a constatat ca, in data de 5 iunie, a incetat de drept masura arestarii preventive luata de Tribunalul Galati si a dispus punerea de indata in libertate a acestuia.

Decizia este definitiva, motiv pentru care fostul reprezentant al Guvernului in judetul Galati a fost eliberat din Penitenciarul Galati, unde era încarcerat.

Bocaneanu a parasit Galatiul, desi avea interdictie de a parasi orasul, intalnindu-se intr-un restaurant din mall-ul din Braila cu un presupus asasin, recomandat de un interlop brailean.

Fostul prefect i-ar fi oferit asasinului, care era de fapt un ofiter sub acoperire, suma de 500 de lei, reprezentand un avans din suma negociata pentru uciderea Ilenei Schipor si care urma sa fie achitata in doua rate.

Totul ar fi inceput in noiembrie 2013, cand fostul prefect se afla in arestul IPJ Galati. Atunci, Bocaneanu a intrat in discutie cu un arestat brailean, membrul unei grupari interlope. Fostul prefect i-ar fi propus interlopului sa gaseasca o persoana care sa o omoare pe Schipor, insa colegul de celula l-a denuntat pe Emanoil Bocaneanu.

Interlopul l-a contactat apoi pe Bocaneanu spunandu-i ca a gasit o persoana dispusa sa o omoare pe Schipor. Toate discutiile dintre ofiterul sub acoperire si fostul reprezentant al Guvernului in judetul Galati au fost inregistrate.

Potrivit procurorilor, la data de 1 august 2013, Emanoil Bocaneanu a amenintat-o si a facut presiuni asupra directorului Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati, Ileana Schipor, pentru a o determina sa accepte anagajarea iin institutie a unei prietene a sotiei fostului prefect.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>