Published On: Dum, iun. 29th, 2014

Evaluarea Nationala: Braila, locul I pe tara. 23 de elevi braileni au obtinut media 10

Share This
Tags

rezultate_evaluare_nationala_Judetul Braila a obtinut si in acest an cel mai mare procent de promovabilitate la Evaluarea Nationala, respectiv 87,14%, in conditiile in care promovabilitatea la nivelul national a fost de doar 70,8%.

Braila este pentru al doilea an consecutiv pe primul loc la promovabilitatea la Evaluarea Nationala fiind urmata de Cluj cu un procent de 82,79% si Bucuresti 82,77%.

La evaluarea nationala de anul acesta, in Braila s-au inscris 2.235 de candidati, dintre care 2.193 s-au prezentat pentru sustinerea probelor, iar 1.911 au luat medii peste cinci, 23 dintre acestia reusind performanta de a obtine media zece.

"Ma asteptam la un asemenea rezultat, pentru ca am muncit inca un an de zile. Am monitorizat tot judetul, pentru a vedea toate deficientele din sistem, in special pe disciplinele de la Evaluarea Nationala, si am incercat sa schimbam câte ceva. Noi am dat trei simulari, una a venit cu subiecte de la Ministerul Educatiei Nationale, iar doua simulari au fost locale. La aceste simulari locale, recunosc ca am cerut o stacheta mai ridicata la subiecte, chiar daca rezultatele ar fi fost, eventual, mai slabe, pentru a putea mobiliza mai bine profesorii, parintii, elevii'', a explicat Danielescu, potrivit Agerpres.

In coada clasamentului, cu cele mai mici procente ale mediilor peste 5, se afla judetele Calarasi (60,92%), Caras-Severin (60,78%), Vaslui (60,68%) si Giurgiu (60,23%).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>