Published On: mie, iun. 18th, 2014

Dupa 7 ani, Cioaca a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei

ElodiaCristian Cioaca a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Pitesti, la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu sapte ani, pedeapsa fiind mai mica decat cea data de Tribunalul Arges, de 22 de ani de inchisoare.

Instanta de apel a amanat de trei ori pronuntarea in acest dosar, mai intai pe 20 mai, cand s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in cauza, apoi pe 27 mai, iar ultima data pe 4 iunie, cand a fost stabilit noul termen.

Pe 2 iulie 2013,  Cristian Cioaca a fost condamnat initial de Tribunalul Arges,

la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte.

Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de toate partile implicate. Au fost audiati mama si fratele Elodiei, Emilia si Robert Ghinescu, in calitate de parti civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despagubirile pe care i le solicita inculpatului.

Procurorul de sedinta a cerut condamnarea inculpatului pentru omor calificat, la fel ca la instanta de fond. In schimb, reprezentanta partilor civile, avocata Crina Radu, a pledat pentru incadrarea la omor deosebit de grav si o pedeapsa mai aspra, pe motiv ca inculpatul a premeditat crima.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>