Published On: joi, iun. 19th, 2014

ATENTIE braileni! Pana pe 7 iulie NU se elibereaza Carti de Identitate

Carte-electronica-identitateDe anul acesta brailenii vor putea avea buletine electronice.  Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a introdus de la 1 aprilie, buletinele electronice. O particularitate a acestor carti de identitate este prezenta amprentelor incorporate intr-un cip.

Deoarece este nevoie de implementarea unui nou soft care sa permita eliberarea noilor buletine electronice, Serviciul de Evidenta a Populatiei din Braila va primii cereri de eliberare a CI insa nu va elibera buletine.

"Serviciul de evidenta a populatie cel care elibereaza cartile de identitate, trebuie sa implementeze un nou soft, o noua aplicatie in legatura cu cartile de identitate, care va permite ca peste doua, trei luni de zile sa elibereze cartile de identitate in format electronic. Incepand de saptamana viitoare, vor primi documente pentru eliberarea CI, dar nu vor elibera CI, urmand ca acestea, cel mai probabil, dupa data de 7 iulie sa fie eliberate. Din punct de vedere al metodologiei ei raman in graficul respectiv, si anume ca in 30 de zile ei trebuie sa elibereze cartile de identitate si probabil ca va fi dupa aceea o problema cu eliberarea in sensul in care va fi foarte aglomerat. Trebuie sa intre si pe aceasta structura si pe formatul pe care il avem in legatura cu eliberarea CI in sistem electronic care cred ca anul acesta va fi implementat si va trebui, pe structuri de varsta sa se schimbe cartile de identitate", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Conform Legii nr. 235/2013, buletinele electronice vor fi optionale. Cetatenii braileni pot opta fie pentru eliberarea unei carti de identitate  normale, asa cum sunt obisnuiti, fie pentru eliberarea cartii electronice de identitate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>