Published On: mie, iun. 4th, 2014

ATENTIE!!! BAC-ul s-ar putea AMANA. Profesorii refuza sa faca parte din comisiile de bacalaureat

bac-bacalaureat-proba-examenIntr-un comunicat de presa, conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta faptul ca primeste zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate, care atentioneaza ca tot mai multe cadre didactice nu mai doresc sa faca parte din comisiile de bacalaureat. Din cate se pare, cadrele didactice sunt nemultumite de banii primiti ca supraveghetori dar si evaluatori, avand in vedere ca au o responsabilitate foarte mare.  

FSLI cere Guvernului sa gaseasca o solutie pentru suplimentarea sumelor acordate cadrelor didactice din comisiile de bacalaureat, altfel examenul de bacalaureat ar putea avea de suferit.

"Un profesor primeste 19 lei/zi pentru asistenta si trei lei pentru o lucrare corectata la acest examen de bacalaureat. Cum sa nu se se simta umiliti? Cum sa fie ei motivati cu aceasta suma? Cum sa doreasca ei sa faca parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum cand se pune o presiune imensa pe ei, avand in vedere scandalurile din anii trecuti, care au aruncat o pata de noroi asupra intregului invatamant din Romania?

Solicitam luarea masurilor care se impun pentru plata integrala a drepturilor salariale castigate prin instanta, aferente trimestrelor I si II ale anului 2014. Altfel, riscam sa nu avem cu cine sustine acest examen important din viata copiilor nostri", se arata in comunicatul emis de FSLI. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>