Published On: lun, iun. 9th, 2014

​Peste 190 de mii de absolventi de liceu incep, marti, examenul de bacalaureat

bac-bacalaureat-proba-examen-300x199

​Peste 190 de mii de absolventi de liceu incep, marti, examenul de bacalaureat, prima proba fiind la limba romana. Subiectele la proba orala la romana, presupun texte literale si nonliterare, iar elevii vor fi nevoiti sa vorbeasca liber pe marginea unui subiect pe care il vor extrage in fata comisiei de examen. Subiectul poate sa fie un fragment dintr-o opera literara sau un text intalnit in viata de zi cu zi.

BAC-ul incepe cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana care se desfasoara intre 10-12 iunie, in 11 – 13 va fi evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, intre 16 – 20 iunie elevilor le vor fi evaluate competentele digitale, iar intre 23-27 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulație internaționala.

Greul incepe pe 30 iunie cu probele scrise la limba si literatura romana, pe 1 iunie la limba si literatura materna, pe 2 iulie are loc proba obligatorie a profilului, si totul se incheie pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele se vor afisa pe 7 iulie pana la ora 12, iar elevii vor putea depune contestatiile in aceeasi zi, intre orele 12:00-16:00. Rezultatele finale se vor afisa pe 11 iulie.

Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca bacalaureatul se va desfasura asa cum a fost stabilit, desi in unele zone profesorii intentionasera sa nu participe la comisiile de supraveghere din cauza remuneratiilor mici. Guvernul a promis ca va plati toate restantele catre acest sector si va cauta si solutii pentru majorarea unor retributii.

In ultimii doi ani judetul Braila a ocupat prima pozitie la Bacalaureat anul trecut promovabilitatea fiind de peste 74%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>