Published On: joi, mai 22nd, 2014

Simionescu: “Nu dam afisele jos!”

simiSloganul “Mandri ca suntem romani” ramane in continuare pe afisele aliantei PSD-PC-UNPR. Primarul Aurel Simionescu a declarat ca au existat astfel de contestatii ale sloganului si in alte judete, iar Biroul Electoral Central le- a respins. In Braila insa, Biroul Electoral Judetean a decis ca sloganul este discriminatoriu.

“BEJ a admis, avem o hotarare BEC, nu pentru Braila, pentru alte doua judete care au anulat hotararea luata de “Mandri ca suntem romani”, dar au mentinut hotararea luata de USL. Noi o sa facem astazi si contestatia respectiva, dar banuiesc ca BEC, din moment ce a dat o hotarare va merge pe hotararea respectiva, din punct de vedere al USL-ului eu v-am spus ca noi nu am pus. Au fost cateva, luate la gramada pe care membrii le-au afisat fara sa stie hotararea noastra. Dupa cum stiti noi nu am mers pe ideea asta”, a spus Simionescu.

 

“Mi se pare ciudat sa ma uit in oglinda si sa spun ca sunt urat”

Intrebat de contestatia acestui slogan, primarul a marturisit ca este absurd sa gandesti ca orice roman ar putea spune ca nu este mandru de nationalitatea sa. Edilul a atras atentia ca sunt si alte partide politice care au sloganuri care ar putea fi interpretate, daca cineva isi doreste cu adevarat acest lucru.

“Dincolo de povestea cu USL, povestea cu “Mandri ca suntem romani” mie mi se pare destul de ciudata argumentatia, ca numai aia care voteaza PSD-PC-UNPR sunt mandrii ca sunt romani, pai atunci aia care voteaza “Ridicam Romania”, numai aia ridica Romania. Deci intram intr-o polemica. Sau ma voi duce la Bruxelles sa spun: sa stiti ca noi nu suntem mandri ca suntem romani, noi chiar am contestat chestia asta. Mi se pare absurda discutia asta. Mi se pare ciudat sa ma uit in oglinda si sa spun ca sunt urat. Macar nu spun ca sunt frumos, dar nici urat nu spun”, a declarat primarul.

In ceea ce priveste afisele electorale, Aurel Simionescu a spus ca acestea nu vor fi retrase. Alianta are la dispozitie 48 de ore pentru a face contestatie la decizia BEJ, timp in care oricum, campania electorala se va termina.

“Noi avem 48 de ore la dispozitie, iar astazi vom depune contestatia la decizia BEJ, care se duce la BEC si BEC-ul hotaraste ce este de facut.  Pana atunci nu dam afisele jos. Cele cu USL, da”, a adaugat Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>