Published On: lun, mai 12th, 2014

Preturi de aprilie! Vezi aici ce alimente sunt mai ieftine si pentru ce scoatem mai multi bani din buzunar!

piataLuna apriliea a fost darnica cu agricultorii braileni, legumele si verdeturile atingand si preturi record de 50 de bani pe legatura. De cealalta parte preturile la tutun si carburanti au sarit in aer.

In luna aprilie, cele mai importante scumpiri s-au operat la combustibili, cu 3,16%, si la tutun, cu 1,77%. Acestea au fost rezultatul majorarii accizelor.

Preturi mai mari s-au consemnat si la fasole -2,17%, citrice – 2,05% si fructe proaspete – 0,3%, insa ponderea acestora in cosul de consum la nivel national este mai mica.

Preturi mai mici au fost inregistrate la legume si verdeturi. Loboda, leusteanul sau stevia au ajuns sa coste si 50 de bani legatura.

Scumpirile din aprilie au fost compensate de preturile in scadere la cartofi, cu aproape 3%, zahar -1,7% si oua – 3%. Cu aproape 1% au scazut tarifele la energia electrica, in timp ce gazele s-au ieftinit cu 0,85%.

BNR a revizuit in urma cu o saptamana prognoza de inflatie pentru acest an, de la 3,5% la 3,3%, sub limita superioara a intervalului de variatie de 2,5% plus minus un punct procentual. Pe de alta parte, multi analisti anticipeaza ratarea tintei de inflatie, sau incadrarea la limita.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>