Published On: mar, mai 6th, 2014

Investitii in 2014: Vezi aici pe ce cheltuie banii municipalitatea!

brailaPe site-ul oficial al Primariei Braila exista publicata “Lista program” a obiectivelor de investitii pe anul 2014, cu finantare partiala sau integrala de la bugetul local.

Ca noutati in acest an, pe langa celebra sirena de 37.000 lei municipalitatea va achizitiona si un cititor de amprente in valoare de 31.000 lei.

Si in 2014 se regaseste in lista de investitii “Bazinul de inot olimpic”, proiectul fiind realizat intr-un regim multianual. Anul acesta, bazinul va beneficia de o suma de 300 mii lei de la bugetul local. Tot 300 de mii de lei va primi si fantana arteziana din Piata Traian. Autoritatile doresc restaurarea parculetului si implicit a fantanii din centrul vechi al orasului.

Doar 50 de mii de lei vor fi repartizati Directiei de Asistenta Sociala din Braila, in vederea construirii unui centru destinat persoanelor care sufera de autism.

Parcul Monument cu 8500 lei si Teatrul Maria Filotii cu 7.545 lei vor beneficia de reabilitari, modernizari si consolidari, dupa caz. Tot in proces de reabilitare este si Caminul de batrani “Petru si Pavel”, pentru care municipalitatea este dispusa sa dea 820 de mii de lei.

In ceea ce priveste obiectivele noi, pe care autoritatile le au in vedere se numara un cimitir al militarilor, un nou ansamblu de locuinte ANL si chiar cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din Braila.

Pentru anul 2014, municipalitatea are in vedere amenajarea a trei sensuri giratorii, fiecare din ele costand in jur de 170 de mii de lei. Acestea urmeaza sa fie construite la intersectia strazii Comuna din Paris cu soseaua Baldovinesti, intersectia Bulevardului Al. I. Cuza cu Calea Galati si strada Comuna din Paris la intersectia cu soseaua Focsani.

Tot in 2014, la capitolul investitii intra si reabilitarea Castelului de Apa din Gradina Mare, care va beneficia de 1.490 mii lei din bugetul local.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>