Published On: joi, mai 29th, 2014

Alin Petrache, noul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman

alin petracheNoul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman este Alin Petrache, care anterior a fost presedinte al Federației Romane de Rugby si vicepresedinte al forului olimpic. Contracandidații sai au fost  Octavian Bellu si Elisabeta Lipa.

Alin Petrache a castigat alegerile pentru sefia COSR din primul tur, cu 143 de voturi, dintr-un total de 210. Octavian Belu a obtinut 33 de voturi, iar Elisabeta Lipa 21.

In jurul lui Alin Petrache s-a format cel mai consistent zid de sustinatori. Astfel, Alexandru Dedu (FR de handbal), Leonard Doroftei (FR de box), Doru Safta (FR de judo), Gheorghe Visan (FR de volei), Razvan Parcalabu (FR de lupte) si Razvan Burleanu (FR de fotbal) sunt oamenii care au anuntat ca il sustin pe Petrache.

Octavian Morariu si Ioan Dobrescu au fost cele mai puternice voci care l-au sustinut pe Alin Petrache în cursa pentru castigarea postului de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

109 membri dintr-un total de 123 au fost prezenti la Adunarea Generala a COSR pentru alegerea noului presedinte, ceea ce reprezinta un total cumulat de 202 voturi.

In structura Adunarii Generale a COSR se regasesc 123 de membri, dar ponderea voturilor nu este egala. Astfel, se poate ajunge la un numar de peste 200 de voturi, mai exact la 223 pentru ca statutul COSR  prevede urmatoarele:Un vot va avea o personalitate din cadrul Adunarii si o federatie nationala recunoscuta. De doua voturi vor dispune federatiile recunoscute de Comitetul International Olimpic, trei sufragii vor avea federatiile prezente la JO, dar fara medalii iar patru voturi vor avea federatiile prezente la JO, foruri care au performante.

Trei pozitii de membri afiliati au fost suspendate: Federatia de Ciclism, trezorierul COSR Misu Negritoiu, care s-a retras, si pozitia de personalitate a Gabrielei Szabo, care va putea vota doar in calitate de ministru al Tineretului si Sportului.

Alin PETRACHE

Nascut pe 29 octombrie 1976 la Bucuresti

Fost capitan al nationalei de rugby a Romaniei

Intre 2005 si 2008 a fost secretar general adjunct la Comitetul Olimpic Sportiv Roman

Intre 2009 si 2012 a fost presedintele Federatiei Romane de Rugby

Mai  2012 — ianuarie 2013 a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret

E deputat PSD

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>