Published On: lun, apr. 14th, 2014

VIDEO Din culisele presedintelui: Cum a scapat un infractor de puscarie!

basescuFratele Cameliei Stoian, cantareata preferata a lui Traian Basescu a scapat ca prin minune de inchisoare datorita relatiei pe care sora sa o are cu presedintele tarii. Reporterii Antena3 au reusit sa scoata la iveala adevarul, dupa ce s-au dat drept consilieri prezidentiali, intr-o convorbire telefonica.

Tudorl Butnar, fratele cantaretei a fost prins in 2003 de politistii din capitala. Dupa mai multe recursuri si amanari acesta a reusit sa scape de puscarie.

In inregistrarile reporterilor de la Antena3, Camelia Stoian nu neaga faptul ca presedintele Traian Basescu i-ar fi gratiat fratele.

Un record in proceduri de avansare l-a stabilit Nicoleta Nolden, fosta Cristus, cea care a stabilit ca Butnar poate fi lasat in libertate. Judecatoarea si-a inceput cariera in 1999 si a ajuns la competenta de curte de apel dupa 8 ani. O gasim detasata la conducerea Judecatoriei Sector 1 in timpul unor procese care i-au adus notorietatea.

 

Cine este judecatoarea Nolden?

 

Dosarele “MISA”, “Henry Coanda”, “FNI”, “Camatarii” au trecut pe la judecatoarea Nicoleta Cristus, deciziile starnind numeroase controverse. Gregorian Bivolaru a acuzat “fabricarea” dosarului de catre procurori, dar si jocurile politice si abuzuri ale judecatoarei respective. In aprilie 2009, Gigi Becali a fost arestat in urma deciziei luate de judecatoarea Nicoleta Nolden si a stat in arest aproape doua saptamani, fiind acuzat de sechestrarea a trei presupusi hoti ai masinii lui. Decizia i-a adus judecatoarei o celebritate rapida, dar si noi semne de intrebare. Scandalul Becali a acoperit la fix un subiect extrem de stanjenitor pentru familia Basescu: intrebarile despre apartamentul Ioanei Basescu din cartierul Baneasa, in paradisul imobiliar al lui Puiu Popovici. Lovitura juridico-mediatica a reusit, arestarea lui Becali fiind un caz clasic de deturnare a interesului public. Judecatoarea se plangea dupa cateva luni ca medierea exagerata a cazului a creat o presiune asupra ei ca magistrat. Doamna Nolden incearca sa justifice motivarea sentintei pe care analistii au gasit-o aberanta, atunci cand judecatoarea il considera pe Becali formator de opinie, si ca atare merita exemplar pedepsit. “Scoala” de “gandire” care motiva mai tarziu si condamnarea lui Adrian Nastase, ca “simbol al coruptiei”, dar fara probe materiale, ci prin deductii juridice, avea un precursor.

Cand se termina mandatul de sef al instantei de la Sectorul 1, doamna Nolden este detasata, la cererea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, pentru o perioada de trei ani, consilier al acestuia.

Potrivit surselor din minister, doamna Nicoleta Nolden incercase, fara succes, sa ajunga in aparatul CSM si la Conducerea Institutului National al Magistraturii. Intre timp, in viata personala a judecatoarei detasate are loc un eveniment fericit – casatoria cu Gerd Nolden, magistrat la curtea de apel din Köln. Aceasta avea sa-i dea un nou orizont profesional: apropierea de sot.

Solicita in acest sens detasarea la Ministerul de Externe, care, intamplator, avea postul de consul la Bonn disponibil. In plus, de la Bonn la Köln se face o naveta extrem de confortabila, de doar cateva zeci de kilometri. Cererea de detasare la MAE este analizata de CSM (nr. 546/1154/2012), care aproba solicitarea judecatoarei Nolden, desi, incarcarea cu dosare a magistratilor la Sectorul 1 era cu mult peste media pe tara.

Nici nu s-a instalat doamna consul bine la Bonn ca devine indispensabila pentru bunul mers al treburilor juridice in Palatul Victoria. In martie, o gasim detasata iar, de aceasta data pe post de consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Mihai Razvan Ungureanu. In timpul mandatului scurt de consilier de stat a avut o controversata intalnire cu Viorel Comanita, seful Vamilor, care era “testat” pentru a-l inlocui pe Blejnar la conducerea ANAF. Cert este ca, dupa interviu, Comanita este arestat de DNA, si Blejnar destituit de MRU.

Fortata de evenimentele politice, judecatoarea Nolden Nicoleta trebuie sa plece din Palatul Victoria, pentru ca Victor Ponta, noul premier, nu a pastrat sfatuitorii lui MRU. Ca atare, detasarea judecatoarei la cererea ministrului Baconschi – din guvernul Boc, convertita in consul al Romaniei, devine efectiva abia din vara anului trecut. Este un record de supravietuire in posturi la varf: sa “rezisti” sub patru guvernari: Boc, MRU, Ponta 1 si Ponta 2.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>