Published On: joi, apr. 3rd, 2014

O noua stea a inotului brailean. Alina Ene campioana nationala la 200m mixt si 1500 liber

Alina Ene inotIn perioada 2-6 aprilie, in Bazinul olimpic din Bacau au loc Campionatele Nationale de Seniori si Juniori. La competitie participa 200 de sportivi, 93 la feminin si 107 la masculin, reprezentand 39 de cluburi.

Inotatoarea braileana, Alina Ene, a cucerit astazi medalia de aur si implicit titlul de campioana natioana la proba de 200 m mixt. De asemenea sportiva a mai cucerit aurul si la proba de 1500 liber, scotand un timp de 17.50.40. Alina Ene a fost urmata pe podium de o alta braileanca, Elena Gabriela Dragomir devenind vicecampioana nationala si posesoarea medaliei de argint cu un timp de 17.58.79.

Ene are un palmares impresionant, la Campionatele Nationale de anul trecut cucerind 8 medalii de aur la nationalele in bazin scurt, bifand astfel cea de-a 200 medalie.

Alina Gratiela Ene este eleva antrenoarei emerite Gabriela Stoicescu Clinciu.

Prezenta la eveniment, noul presedinte al FRNPM, Camelia Potec, a declarat faptul ca inotul poate redeveni unul din sporturile principale din tara, deoarece sunt foarte multi antrenori tineri care isi doresc sa creasca sportivi. De asemenea Potec a subliniat faptul ca inotul romanesc se afla in acest moment in progres.

“Avem multi tineri antrenori ambitiosi, care accepta sa faca sacrificii pentru ca elevii lor sa faca peformanta. Federatia are si un program de perfectionare a antrenorilor. Planurile noastre vizeza JO de la Tokyo, din 2020, deoarece pentru Rio de Janeiro timpul este scurt. Pentru 2016 ne-am propus ca patru-cinci inotatori romani sa se califice la JO realizand baremul A. In 2012 am avut doar unul. Desigur, sunt putine bazine olimpice in tara, dar cred ca ar fi necesare mai multe doar atunci cand vom atinge un anumit nivel de performanta. Bunaoara, eu m-am pregatit pana la 18 ani intr-un bazin de 25 m, la Braila”, a declarat Potec.

Alina Ene, astazi, campioana nationala la 200 m mixt, are sansa de a deveni o noua stea a inotului brailean, avand exemple bune ca Diana Mocanu sau Camelia Potec.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>