Published On: joi, mart. 27th, 2014

Simionescu despre candidatura lui Diacomatu: ‘”Este un act de curaj!”

simionescuIn ceea ce priveste candidatura lui Sergiu Diacomatu la alegerile europarlamentare, primarul municipiului a tinut sa clarifice pozitia unui europarlamentar. Acesta a atras atentia asupra faptului ca un europarlamentar nu poate reprezenta o zona a tarii sau un judet, ci intreaga tara.

‘‘Cand vorbim de alegeri europarlamentare vorbim de acei candidati din partea Romaniei. Nu sunt candidati din partea Brailei, ai Galatiului sau ai Iasiului. Am vazut o stire ca va candida din partea partidului Miscarea Populara, ceea ce este altceva. Ca dumnealui va fi sustinut poate de organizatia de la Braila, este o optiune pe care o are organizatia de la Braila’’, a declarat primarul Aurel Simionescu.  

In ceea ce priveste candidatura Simonei Draghincescu si a lui Sergiu Diacomatu, primarul considera ca acestia fac "un act de curaj", pentru ca in ciuda faptului ca pozitiile nu sunt eligibile, cei care intra intr-o astfel de cursa electorala, reusesc sa-si contureze o imagine la nivel national.

‘‘Inca o data va spun, trecand peste niste suparari pe care le-am avut noi, la un moment dat, in campania de la locale v-am spus si pentru doamna Dragincescu, v-am spus si pentru domnul Pricop, va spun si pentru domnul Diacomatu, candidatura la un astfel de moment indiferent care este el, acum la europarlamentare, este un act de curaj al persoanei respective, care isi asuma o pozitie neeligibila din punctul meu de vedere, orice s-ar spune, dar probabil si pe o anumita gandire de rebranding, de pozitionare, cum vreti sa-i spuneti dumneavoastra, mai ales ca aceasta pozitionare la un partid, pe europarlamentare iti da posibilitatea unei imagini nationale. Deci nimeni nu opreste pe cineva dintre candidate sa se duca sa-si faca campanie la Galati, la Iasi, in Sectorul 1 , sau mai stiu eu unde, in alta zona. Este o chestiune mai larga iar viziunea fiecaruia poate fi una mai ingusta teritorial sau mai larga’’, a precizat Aurel Simionescu.

In ciuda conflictelor deschise care au existat in 2012, la alegerile locale, intre PSD si candidatii Simona Draghincescu si Sergiu Diacomatu, primarul Aurel Simionescu nu vede alegerile europarlamentare la acelasi nivel. Acesta considera ca urmatoarea campanie electorala va fi una mult mai linistita, fara atacuri si lovituri sub centura.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>