Published On: lun, feb. 17th, 2014

Cat ne costa sterilizarea cainilor? Primarul vine cu solutii

Haita de caini la Piata OborToate animalele de companie, indiferent de rasa, cu cateva exceptii, trebuie sterilizate obligatoriu incepand din acest an. Precizarile vin de la Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si sunt cuprinse in legea care ar trebui sa rezolve problema cainilor fara stapan. Orice alta hotarare locala devine nula. Cine nu respecta legea e pasibil de amenda. Cu toate astea, nu fiecare cetatean care are in gospodarie un patruped isi permite sa arunce in jur de 100 de lei pe sterilizare.

“Eu am spus ca va fi extrem de greu, dar trebuie facut acest lucru si o sa discutam impreuna cu consilierii municipali, ca sa gandim o modalitate prin care putem sprijini printr-o anumita formula financiara aceasta activitate de sterilizare, pentru ca daca vom ramane pe ideea ca cetatenii o sa vina sa-si sterilizeze cainii contra unor  sume care variaza de la medic la medic, de la mascul la femela, etc, atunci este de asteptat ca vom lasa mai multi caini pe strada, fiindca nu vine nimeni sa-si sterilizeze cainele, daca il costa 50 de lei sau 70 de lei, sau 100 de lei, cat costa”, a declarat edilul.

Toate persoanele fizice sau juridice, asociatiile si fundatiile pentru protectia animalelor care detin caini de rasa comuna sau metisi au obligatia sa ii sterilizeze pana cel tarziu 1 ianuarie 2015,  spune legea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>