Published On: mie, ian. 8th, 2014

Cezariana la cerere se plateste!

gravidaAvand in vedere dezbaterile din mass-media din ultimele zile cu privire la operatia de cezariana la cerere, pentru a informa corect publicul si a evita interpretarile eronate, Ministerul Sanatatii a publicat urmatoarele precizari.

Prin pachetul de servicii medicale de baza se asigura gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate nasterii, inclusiv operatia de cezariana atunci cand exista o indicatie medicala clara pentru aceasta.

Nu este inclusa in pachetul de servicii medicale de baza operatia de cezariana la cerere care reprezinta o optiune personala si pentru care nu exista o indicatie medicala in acest sens.

In momentul de fata, Romania este una dintre tarile din Europa cu cel mai mare numar de operatii de cezariana in afara indicatiei medicale, ceea ce comporta riscuri, fiind vorba despre o interventie chirurgicala.

In elaborarea pachetului de servicii medicale de baza, care s-a facut cu consultarea specialistilor in domeniu, s-a acordat o atentie particulara gravidei si lehuzei, inclusiv prin acordarea de consultatii de monitorizare atat la mediul de familie, cat si in ambulatorul de specialitate.

Pachetul de baza se afla in acest moment in dezbatere publica, iar implementarea lui va fi insotita de campanii de informare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>