Published On: joi, ian. 30th, 2014

A iesit soarele, dar nu am scapat de probleme!

1Situatie dramatica la Braila, toate drumurile naționale și județene sunt închise, la fel si traficul feroviar. 53 de localitati rupte de lume, sunt complet izolate, stratul de zapada depaseste 7 metri in locurile viscolite, sunt 15400 de gospodarii afectate si peste 15000 mii de oameni care au nevoie, mai mult sau mai putin de ajutor.

La momentul actual exista 15 filtre permanente ale politistilor rutieri, care acţionează in trafic. BAC-urile nu mai fac treceri peste Dunare spre judeţul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei, astfel incat cei 5000 de locuitori din Marasu si Frecatei au ramas izolati.

Aseara o ambulanta a ramas in camp blocata, iar ambulantierul, soferul si asistenta au fost convinsi sa mearga la o ferma din apropriere din zona Ramnicelu. La toate cazurile medicale se ajunge cu senilate, cu SMURD.

“Astazi infiintam, prin HG, Departamentul de interventii in situatii de urgenta, care va fi sub conducerea unui secretar de stat. Evident, cel mai potrivit este domnul Raed Arafat, pe care il voi numi azi in functie”, a declarat premierul Victor ‪Ponta.

Desi nu sunt cazuri grave, exista o mobilizare a medicilor din judet care intervin acolo unde este nevoie, s-a ajuns la Chiscani, Surdila Greci, Gaiseanca.

In judet sunt localitati unde nu s-a ajuns deloc de 5 zile, lipseste painea. In Satul Lanurile, apartinand de comuna Viziru, s-a rezolvat pana de curent, dar au ramas fara apa satele Rosiori, Florica si Coltea apartinand de comuna Rosiori.

Unii primarii din judet s-au apucat sa deszapezeasca in comune de azi noapte de la ora 2, dar este dificil, apa din motorina utilajelor fiind inghetata.

La centrul de asistenta si gazduire a persoanelor fara adapost se afla in prezent 62 persoane. Sute de Militari, pompieri, jandarmi au participat si participa la actiuni de deszapezire in localitatile Tufesti, Romanu si Vadeni, Surdila Gaiseanca, satul Filipesti (Surdila Gaiseanca), satul Horia (Surdila Greci) si la transportul de carburant asigurat de la rezervele de stat pentru comunele afectate, in special in localitatea Galbenu.

“Daca mai sunt probleme in teritoriu cu prefecti, subprefecti, sefi de institutii care nu reactioneaza bine, procedam ca la Buzau. Ii schimbam din functie si gasim oameni mai buni decat ei”, a declarat primul ministru.

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus la o televiziune centrala ca cel mai probabil astazi, prefectul Gheorghi Obreja si subprefectul Catalin Grosu vor fi demisi pentru o gestionare proasta a situatiei din judet, si il va anunta pe primul minstrul Victor Ponta de decizia luata.Reamintim ca prefectul Brailei, a ramas inzapezit in localitatea Gemenele.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>