Published On: lun, sept. 23rd, 2013

Veste proasta pentru studenti. Vezi aici ce universitati au marit taxa de studiu

Share This
Tags

universitateMajoritatea universitatilor din România au crescut in ultimul an atât taxele de studiu, cât si taxele de camin, potrivit Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din România.

Analizând situatia din cadrul a 23 de universitati din tara , ANOSR a constatat ca in 17 dintre acestea (74%) au crescut taxele de studiu sau au existat discutii in acest sens la nivelul structurilor de conducere ale universitatilor in ultimul an universitar. Mai grav este ca in jumatate dintre universitatile analizate, taxele de scolarizare au fost deja crescute incepând cu noul an universitar.

La Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, taxa de scolarizare a crescut cu valori cuprinse intre 500 si 900 de lei, in functie de cicluri si domenii de studiu. Academia de Studii Economice Bucuresti a crescut taxele pentru licenta si masterat cu 500 de lei (de la 3.000 de lei la 3.500 de lei, respectiv de la 4.500 de lei la 5.000 de lei), iar pentru doctorat cu 1.000 de lei (de la 5.500 de lei la 6.500 de lei).

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi taxele au crescut anul trecut, la nivelul licenta diferenta fiind in general de la 2.200 de lei la 2.700 de lei. La Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca, taxa a crescut de la 3.000 de lei la 3.300 de lei. Universitatea “Dunarea de Jos” Galati a crescut taxa cu 200 de lei la domeniile tehnice si 100 de lei la domeniile umane.

In Braila, facultatea de Inginerie percepe o taxa de scolarizare de 2400 de lei pe an, iar la Universitatea Constantin Brancoveanu la cele doua specializari de Management Marketing in Afaceri Economice si  Stiinte Administrative si ale Comunicarii percep tot o taxa de 2400 de lei pe an.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>