Published On: vin, sept. 13th, 2013

Biblioteca are “casa noua”

Share This
Tags

deschidere sediu panait istrati 016Dupa lungi asteptari, ieri, noul sediu al Bibliotecii “Panait Istrati” a fost inaugurat. Acesta este amplasat in centrul istoric al orasului, mai precis in Piata Poligon.  La inaugurare au participat, autoritatile locale, directorul Dragos Neagu dar si directori de biblioteci din judet.

“Noul spatiu, extins si modernizat, raspunde nevoilor tot mai complexe ale comunitatii privind lectura si informarea. Actualul sediu cuprinde: Sectia de imprumut pentru adulti, Ludoteca – destinata prescolarilor si copiilor pana la 10 ani, Mediateca, Sala de lectura, Sala de internet, Sectia de colectii speciale, Centrul cultural american, diverse spatii expozitionale si sali ce vor gazdui evenimente culturale”, a declarat Dragos Neagu.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu cel care, cu ajutorul colegilor consilieri a aprobrat un buget de 5 milioane de euro pentru modernizarea bibliotecii a declarat la inaugurare ca va continua sa sprijine cultura si ca a ramas placut impresionat de faptul ca nu mai erau locuri de inscriere la una dintre activitatile care se desfasoara la Biblioteca.

 deschidere sediu panait istrati 012“Biblioteca ar trebui sa fie obligatorie, nu se poate sa nu vrei sa citesti o carte. Avem un director tanar care a dovedit ca se pot face multe in acest spatiu. Am fost placut impresionat, cand la o vizita a mea aici cu ministrul Educatiei, Pricopie, am vazut ca nu mai erau locuri de inscriere la una dintre activitatile multiple care se desfasoara aici mereu. Vor avea mereu sprijinul nostru, al celor de la CJ, asta este clar”, a declarat presedintele CJ.

La eveniment au fost prezenti un subsecretar de stat in Ministerul Culturii, Elena Tirziman, director general al Bibliotecii Nationale a Romaniei, academician Florin Filip, director general al Bibliotecii Academiei Romane si multi altii.

Biblioteca va fi deschisa pentru public incepand cu ora 13.30.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>