Published On: vin, aug. 30th, 2013

VEZI AICI care sunt produsele pentru care se va aplica cota redusa de T.V.A. de la 1 septembrie

Share This
Tags

finante-braila-1Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila a anuntat ca incepand cu 1 septembrie se va aplica cota redusa de T.V.A. de 9% pentru paine si specialitati de panificatie.

Bunurile destinate micsorarii taxei pe valoarea adaugata sunt toate sortimentele de paine, precum si cornuri, chifle batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri care se incadreaza la grupa produse de brutarie. Faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra si faina de secara vor beneficia de cota redusa.

 

Potrivit noului act normativ, prin paine se intelege produsul preparat dintr-un aluat obtinut din diferite sortimente de faina, utilizate in amestec ori singure, cu sau fara alte ingrediente, framantat cu apa, afanat prin fermentatia drojdiei si precopt/copt, inclusiv in stare congelata, dar la care nu s-au adaugat miere, oua, branza sau fructe si care au un continut de zahar in substanta uscata de maximum 5% din greutate si grasimi in substanta uscata de maximum 5% din greutate.

Prin cornuri, chifle, batoane, covrigi,minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa de produse de brutarie, se inteleg produsele de panificatie care au  compozitia painii, astfel cum este definita mai sus. Aceste produse care au umplutura de orice fel nu se incadreaza in categoria cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor,franzelutelor si impletiturilor pentru care se aplica cota de TVA de 9%.

 

Pentru covrigi, indiferent de gramaj si indiferent daca sunt sau nu afanati prin fermentatia drojdiei, se aplica cota de TVA de 9% .

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>