Published On: vin, aug. 30th, 2013

Salvarea statiunii Lacu-Sarat prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara

Share This
Tags

lacu saratAutoritatile locale au initiat o asociatie intre municipiul Braila si Comuna Chiscani, sub numele de “Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat”, pentru a salva statiunea Lacu Sarat.

Saptamana aceasta s-a discutat despre acest subiect atat in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean, cat si in sedinta Consiliului Local Municipal.

Pe lista masurilor care vor fi luate se afla infiintarea unei paduri in jurul lacului, desfintarea gardurilor din statiune si a barierei de la intrare si se vor infiinta si sedii ale politiei si jandarmeriei. “In jurul lacului o sa incercam sa obtinem in jur de 50-60 de hectare de teren pentru a infiinta o padure. Discutăm si despre obligatia administratiilor de a asigura un loc pentru plaja, pentru acces la lac, locuri de parcare, dar si utilitatile necesare care inseamna apa, canalizare, electricitate, eventual gaz metan. Gandim o administrare care sa fie numai a Lacului Sărat”, a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Proiectul tehnic de modernizare a statiunii va fi executat de arhitecti ai Universitatii “Ion Mincu”, iar asociatia are rolul de a veni cu proiecte pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat.

Administrarea statiunii va avea sediul, la inceput, la Centrul de Informare si Documentare, urmand ca dupa aceea sa se identifice un loc cat mai potrivit.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>