Published On: lun, iul. 1st, 2013

Un avocat brailean a castigat procesul impotriva gigantului OMV

tribunal* Avocatul brailean Lidia Nicol Dumitrescu a castigat procesul cu OMV Petrom SA, initiat acum zece ani de o fosta angajata a societatii *

Constanta Paduret, angajata din anul 1983 la Petrom, a fost data pe mana politiei in 2001, societatea la care era angajata emitand si o decizie de imputare pentru suma de 1.471.177.304 lei vechi. Gestionara a solicitat in instanta anularea deciziei, insa cauza a fost suspendata, pana la pronuntarea unei solutii in materie penala.

Scoasa de sub urmarire penala, dupa ce fusese anchetata pentru savarsirea a patru infractiuni, Paduret a obtinut, in 2008, castig de cauza, Tribunalul Braila dispunand anularea deciziei de imputare.

Braileanca a pierdut procesul in 2010 dar, reprezentata de avocatul Lidia Nicol Dumitescu, a castigat recursul la CA Galati, decizia fiind irevocabila.

Potrivit magistratilor, Constanta Paduret nu a prejudiciat SNP Petrom SA (devenita OMV Petrom SA), asa-zisul “prejudiciu” datorandu-se rezervoarelor pentru motorina care nu au fost calibrate corect si pierderilor tehnologice. Braileanca a castigat, dupa un deceniu, confruntarea cu Petrom SA, care-i solicita daune de peste 147.000 de lei, dar si-a subrezit sanatatea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>