Published On: mie, iul. 3rd, 2013

1,5 lei o gaina! Vezi aici unde le vand brailenii!

gainiO firma braileana, care inchiriase un spatiu de la ferma Avicom SA Vaslui, isi vinde gainile pe nimic, la pretul de 1,5 lei bucata. Acestea sunt vandute apoi de catre samsari in satele din judet la preturi mult mai mari.

In fiecare zi, in fata la Avicom SA Vaslui se formeaza cozi uriase de masini care asteapta sa intre in ferma pentru a cumpara gaini la pretul de 1,5 lei bucata, mai ieftine decat un kilogram de cartofi.

Dupa ce au aflat ca societatea este in insolventa, bisnitarii cumpara sute de gaini pe care le vand la preturi de zece ori mai mari. Se vand de la gaini ouatoare, pana la gaini moarte.

Dupa ce isi incarc masinile cu pasari, acestia le vand cu pretul de 4 lei bucata tuturor celor interesati sa cumpere gaini vii la preturi ieftine, fara sa tina cont de provenienta acestora.

Presa locala din Vaslui informeaza ca patronul firmei Avicom SA Vaslui, omul de afaceri romano-sirian Ahmad al Deiri, detine si doua firme la Iasi, Nadin Conf SRL si Nadin Tex SRL, fime implicate intr-o foarte bine gandita inginerie financiara menita sa fraudeze statul. Sirianul detine in municipiul Iasi o parte din complexul comercial Siraj, care a luat foc anul trecut. In mod cu totul si cu totul ciudat, flacarile nu au distrus niciun metru patrat din bucata de imobil detinuta de al Deiri, iar pompierii nu au nicio ipoteza despre cum a fost posibil acest lucru. Se pare ca succesul sirianului in afaceri are aceeasi reteta in fiecare judet. Daca la Vaslui a fraudat bugetul de stat cu cateva miliarde bune, la Iasi a tras alt tun: exista suspiciuni ca ar fi intrat in posesia partii din Siraj pe care o detine prin metode nu tocmai legale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-