Published On: Dum, iun. 30th, 2013

Studentii braileni, premiati de Comisia Europeana

fonduri europeneReprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza anual concursul “Europa jurnalistilor din amfiteatre” care se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor inscrisi la facultatile cu profil jurnalistic si de comunicare din Romania.

In concurs au fost inscrise 37 de proiecte provenind de la studenti de la universitatile: ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea ”Vasile Goldis” din Arad, Universitatea ”Andrei Saguna” din Constanta, Universitatea din Pitesti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Tehnica ”Gh. Asachi” din Iasi, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ”Tibiscus” din Timisoara, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca – Centrul universitar Nord din Baia Mare, Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava si Universitatea Hyperion din Bucuresti.

Braila a fost reprezentata in concurs de catre studentii Universitatii ”Constantin Brancoveanu” Pitesti, Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii Braila. Echipa de la UCB a fost formata din Alexandra Busuioc si Marius Munteanu, studenti in anul III la specializarea Jurnalism si asist. univ. drd. Nicoleta Ciacu.

Concursul a fost organizat pe trei sectiuni: audio, video si online. Studentii braileni au participat la doua dintre sectiunile concursului, realizand un reportaj tv si unul radio. Reportajul tv a abordat ”Discriminarea romilor ca fenomen european”. Pentru aceasta, studentii au realizat interviuri si sedinte de filmare in colonia de la Km 10, cartierul Lacu Dulce si Scoala Generala ”Anton Pann”.

”Ce inseamna cetatenia europeana?” este titlul reportajul inscris in concurs la sectiunea radio. Materialul si-a propus sa evidentieze perceptia cetatenilor asupra drepturilor si identitatii europene. Pentru realizarea reportajului s-au realizat interviuri la Centrul Europe Direct Braila, Universitatea ”Constantin Brancoveanu”, Centrul pentru Tineret Tinklub  si  o serie de interviuri stradale. S-a confirmat astfel ipoteza cunoasterii insuficiente a drepturilor derivate din cetatenia europeana.

In urma selectiei riguroase, reportajul realizat de studentii Universitatii ”Constantin Brancoveanu” a obtinut premiul III, la mica distanta de reportajele realizate de catre studentii Universitatii ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca si a celor de la Universitatea din Pitesti.

Juriul a fost format din Simona Popescu, realizator la Radio Romania Antena Satelor, Ovidiu Nahoi, realizator la Money TV, Vlad Mixich, editor senior la Hotnews, Roxana Morea, consilier de presa in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Georgiana Petcu, consultant comunicare.

Materialele desemnate castigatoare vor fi promovate catre canalele de presa centrale si locale iar toti studentii premiati vor fi invitati la Bucuresti, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, in a doua jumatate a lunii septembrie, la ceremonia de decernare a premiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>