Published On: joi, iun. 13th, 2013

“Forum European” cu 2400 de studenti

fonduri europeneCampania de informare “Forum European” a fost derulata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania in perioada martie 2012 – iunie 2013. Ea a presupus organizarea a 12 dezbateri la nivel national pe tema guvernantei economice europene in cele mai importante universitati din tara, la care au luat parte renumiti experti economici, studenti, profesori, presa, precum si alti cetateni interesati, creandu-se astfel o platforma de dialog intre specialisti avizati si societatea civila pe subiecte economice europene. De asemenea, campania a presupus derularea la nivel national a unui concurs de eseuri pe teme economice europene prin care studentii la facultati cu profil economic, drept, studii europene, relatii internationale, stiinte politice au fost invitati sa realizeze materiale originale pe teme precum aderarea Romaniei la zona euro sau Tratatul fiscal, six-pack.

La dezbateri au participat peste 2.400 de studenti si profesori care au intrat in dialog cu analisti economici si jurnalisti avand experienta solida privind subiectele europene: Niculae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Leonard Orban, fost comisar european, Daniel Daianu, fost europarlamentar, Aurelian Dochia, analist economic, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Vasile Puscas, fost ministru, Alexandru Lazescu, jurnalist, Daniel Apostol, jurnalist la the Money Channel, Dan Suciu, realizator DIGI 24 TV, Ovidiu Nahoi, realizator Money TV. De asemenea, 50 de studenti au ales sa isi exprime parerea privind guvernanta economica europeana trimitand materiale originale in cadrul competitiei de eseuri, dintre care au fost desemnati cinci finalisti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>