Published On: joi, iun. 6th, 2013

Floarea de tei, prada hotilor

tei vandalizatiCa in fiecare an, in aceasta perioada, toti teii infloresc, imprastiind pretutindeni miresme imbietoare. Dar se pare ca floarea de tei a devenit tinta mai multor oameni, care se napustesc asupra copacilor, lasandu-i fara ele.

Distrugatorii rup crengile fara sa le pese de faptul ca teii reprezinta un simbol al Brailei. Si iata ca faptele de vandalism nu au trecut cu vederea nici politistilor locali, care s-au pus de impartit amenzi celor certati cu bunul simt.

Potrivit directorului Politiei Locale Braila, Traian Jipa, un echipaj al institutiei pe care o conduce a surprins doua brailence, una de 18 ani si alta de 20 ani, pe B-dul Dorobanti, in timp ce rupeau crengi din teii aflati in zona.

“Ambele au fost sanctionate, fiecare cu amenda in valoare de cate 100 lei, conform HCLM nr. 5/2003 si indepartate din zona. De pe strada Scolilor au fost indepartate 3 persoane de etnie roma care aveau intentia sa colecteze flori de tei. In aceasta perioada, echipajele mobile ale Politiei Locale au in atentie si supravegherea strazilor unde exista tei, luand masurile legale impotriva acelora care distrug si vandalizeaza acesti copaci”, ne-a declarat Traian Jipa.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>