Published On: mar, iun. 11th, 2013

Filmul rapirii cetateanului turc. SURSE: Barbatul a fost sechestrat intr-un imobil din centrul Brailei

diicot

UPDATE: Apar noi informatii in cazul turcului rapit. Patronii firmei turcesti “Beyler” au fost luati pe sus de mascati, fiind adusi la audieri la sediul IPJ Galati. Cei doi inculpati, Ahmet Hos si Osman Hos, sunt acuzati de lipsire de libertate si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Potrivit anchetatorilor, in urma perchezitiilor efectuate astazi, de politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale de la IGPR si IPJ Galati, la locuintele a doi suspecti in cazul de lipsire de libertate in mod ilegal a unui afacerist turc au fost gasite un pistol cu glont, 18 cartuse, 2 aparate cu electrosocuri si un baston metalic telescopic, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

“In fapt, doi barbati sunt suspectati ca, la data de 21 februarie 2011, sub amenintarea unui pistol, au imobilizat un cetatean turc, pe care l-au transportat in subsolul unui imobil, unde l-au tinut legat, incercand sa afle informatii cu privire la situatia financiara a cetatenilor turci ce deruleaza afaceri pe raza judetului Galati. De asemenea, i-ar fi imputat victimei ca ar fi incalcat o conventie, nemailuand marfa de la o societate unde suspectii erau asociati. Totodata, acestia sunt suspectati ca l-ar fi amenintat cu moartea prin impuscare, aratandu-i pistolul si gloantele pe care le aveau asupra lor, solicitandu-i suma de 50.000 de euro, contravaloarea rascumpararii. Cei doi barbati sunt suspectati si ca, pe parcursul anului 2009, in calitate de administratori, au achizitionat produse chimice, materiale de constructie si tichete de masa de la sase societati comerciale din Bucuresti, Galati si Neamt, pentru care au emis 11 file CEC in valoare de 1.057.565 lei, fara a avea disponibil in cont. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, santaj si inselaciune urmand ca procurorul sa dispuna cu privire la starea lor de libertate”, ne-a declarat comisarul de politie Cristina Tatulici, purtator de cuvant al IPJ Galati.

Doi cetateni turci l-au rapit si apoi sechestrat pe un conational in subsolul unui imobil din Braila, cu scopul de a afla informatii despre oamenii de afaceri de origine turca din judetul Galati. Cei doi i-au cerut sotiei barbatului o rascumparare in vaoare de 50.000 euro. Conform unor surse din cadrul IGPR, turcul a fost sechestrat intr-un imobil din centrul vechi al Brailei.

Contactati telefonic, reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania ne-au declarat ca nu cunosc nimic despre acest subiect si nici despre cetatenii turci care l-au rapit pe omul de afaceri.

La data de 21 ianuarie 2011 turcii l-au rapit pe omul de afaceri, sub amenintarea unei arme de foc, i-ar apoi l-au tinut legat in subsolul unei cladiri. Rapitorii i-ar fi reprosat barbatului ca nu a respectat conventia care il obliga sa achizitioneze marfa de la o societate comerciala unde cei doi erau asociati.

A doua zi, in data de 22 ianuarie, sotia cetateanului turc rapit a retras de la o banca din capitala 50.000 de euro, bani necesari rascumpararii sotului, dupa ce a vorbit la telefon cu acesta. Turcul fusese amenintat de conationalii sau ca va fi impuscat in cap. Conform indicatiior primite de la rapitori prin SMS, femeia a dus geanta cu bani in judetu Braila, lasand-o langa o statie de autobuz dezafectata.

Plata fiind facuta, rapitorii l-au transportat pe turc la Bucuresti, insa, pe drum, barbatul sechestrat a reusit sa deschida portiera autoturismului si sa fuga, refugiindu-se intr-un mijloc de transport in comun.

In aceasta dimineata, politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si IPJ Galati efectueaza perchezitii la sediul unei societati comerciale si la locuintele a doi barbati suspectati de lipsire de libertate in mod ilegal. Cei in cauza sunt suspectati ca au imobilizat un barbat pe care l-au tinut impotruiva vointei lui intr-un subsol, cerand o rascumparare de 50.000 de euro pentru eliberarea lui.

La data de 11 iunie, politisti ai Directiei de Investigatii Criminale, IGPR si ai Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Galati, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, efectueaza trei perchezitii la locuintele a doi cetateni turci si la sediul unei societati comerciale administrata de acestia.

Perchezitiile domiciliare se desfasoara pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, iar la activitati participa, pe langa politisti de investigatii criminale, politisti din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor sprijniti de specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica si echipe de interventii speciale ale Politiei Romane.
Dupa finalizarea perchezitiilor, persoanele suspecte vor fi conduse la sediul IPJ Galati pentru cercetari si ulterior la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati pentru audieri si formularea de propuneri corespunzatoare catre instanta de judecata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>