Published On: vin, iun. 28th, 2013

Elevii braileni, premiati de Ziua Dunarii

DSCN4073DSCN4082* Astazi a avut loc in Sala Mare a Prefecturii din Braila festivitatea de premiere a elevilor care au participat la concursurile organizate cu ocazia Zilei Dunarii *

La propunerea tarilor dunarene si sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), pentru a se sublinia importanta constientizarii si participarii populatiei la eforturile de conservare a fluviului Dunarea, incepând cu anul 2004, pe data de 29 iunie se sarbatoreste Ziua Dunarii.

Ca si in anii trecuti, Institutia Prefectului Braila a sarbatorit aceasta zi prin organizarea de activitati la care au fost invitati sa participe copii si adolescenti din judet.

Anul acesta a fost organizat un concurs de eseuri cu tema “Vacanta de vara la Braila”, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Braila, si concursul “Balta Mica a Brailei in constiinta elevilor”, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Braila si Administratia Parcului Natural “Balta Mica a Brailei”.

La concursul cu tema “Vacanta de vara la Braila”, au fost premiatii elevii de la liceele de elita ale Brailei. Premiul I a fost castigat de Zurbagiu Madalina Mihaela, eleva la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, premiul II l-a primit Visan Raluca Marieta de la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Damaschin Teodora, eleva la Colegiul “Ana Aslan”, a primit mentiune in cadrul aceluiasi concurs.

La concursul “Balta Mica a Brailei in constiinta elevilor” au fost premiati elevii din Marasu, Tacau si Magureni. Acestia au primit diplome, carti si dulciuri.

Prezent la aceasta festivitate, Radu Moisei, seful Administratiei Parcului Natural Balta Mica i-a felicitat pe castigatori si i-a invitat sa participe la taberele scolare pe care le organizeaza: “Aceasta este penultima actiune de acest fel pe care o organizam in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean. Vom desfasura o alta activitate care se va numi “Balta Mica- o noua destinatie de vacanta”. In perioada urmatoare vom organiza mai multe cercuri cu copiii din gimnaziu, in special cu cei de clasa aVI-a. Tinta noastra este sa orientam copiii spre activitati de studiu si cercetare. Acum organizam doua tabere  gratuite, una cu Centrul Judetean pentru Tineret, la care participa elevii din Maxineni si ne dorim sa mai organizam una in luna august la Marasu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>