Published On: Dum, iun. 2nd, 2013

Cupa Brailei si-a desemnat castigatorii

Ca la fiecare editie, Cupa Brailei a pus fata in fata elevii din liceele brailene la fotbal, baschet, handbal fete si baieti si volei fete si baieti. Competitia realizata cu sprijinul Consiliului Judetean Braila in colaborare cu Primaria Municipiului Braila si Inspectoratul Scolar Judetean si-a desemnat astazi, 2 iunie, castigatorii.

La acest concurs au participat peste 1000 de elevi, atat din Municipiu cat si din Judet si 72 de profesori.

Ultima competitie de la Cupa Brailei a avut loc astazi, 2 iunie, unde sute de copii s-au aliniat la start si au participat la cros. Imbracati cu tricouri albe, pe care era inscriptionat “Cupa Brailei”, copiii au urmat traseul de la Stadionul Municipal pana la Sala Polivalenta.

Dupa cros elevii alaturi de profesori au fost invitati in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv, acolo unde a avut loc premierea. Tinerii au fost premiati de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si de primarul Aurel Gabriel Simionescu. De asemenea la premiere au mai participat si consilierul local, George Caranica, viceprimarul Doinita Ciocan, Dan Apostol, deputatul Marian Dragomir, iar intreg evenimentul a fost prezentat de vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Mija.

Cupa Brailei la handbal fete a fost castigata de Sc. Gimnaziala “ M. Sadoveanu”, locul II fiind ocupat de Colegiul National “ N. Balcescu”, iar ultimul loc de pe podium de Sc. Gimnaziala “ Cazasu”. Cel mai tehnic jucator a fost desemnat Ichim Iasmina de la Colegiul National “ N. Balcescu” iar cel mai bun portar a fost Serban Veronica de laSc. Gimnaziala “ M. Sadoveanu”.

La handbal baieti podiumul a fost impartit de: locul III Colegiul National “ Gh. M. Murgoci”, locul II. Sc. Gimnaziala “ F. Neagu” iar locul I a fost ocupat de Sc. Gimnaziala “ M. Eminescu”. Cel mai tehnic jucator la handbal baieti a fost declarat Cinipeanu Stefan de la Sc. Gimnaziala “ F.  Neagu iar cel mai bun portar Dinu Adrian de la Sc. Gimnaziala “ M. Eminescu”

La volei fete, primul loc de pe podium a fost ocupat de Sc. Gimnaziala “ M. Dragomir”, locul II de Sc. Gimnaziala “ I.L. Caragiale”, iar ultimul loc de pe podium a fost ocupat de Sc. Gimnaziala “ M. Viteazul”. Cel mai tehnic jucator a fost desemnat Serbanescu Gabriela de la Sc. Gimnaziala „ M. Dragomir” iar pentru cel mai bun serviciu a fost premiata Ionita Alexandra Ioana de la Sc. Gimnaziala “ I. L. Caragiale.

La volei baieti podiumul a fost impartit intre locul III. –  Sc. Gimnaziala “ E. Teodoroiu”, locul II. –  Sc. Gimnaziala “ M. Viteazul”, iar mare cupa s-a dus la Sc. Gimnaziala “ Al. I. Cuza”. Cel mai tehnic jucator a fost desemnat Lovin Teofil- Catalin de la Sc. Gimnaziala “ Al. I. Cuza” iar pentru cel mai bun serviciu a fost premiat Cretu Georgian  Stefan de la Sc. Gimnaziala “ M. Viteazul”.

Si baschetul a fost premiat. Locul I  a fost castigat de Colegiul National  “ Nicolae Balcescu”, pe locul II. s-a clasat Colegiul National “ Gh. M. Murgoci”, iar ultimul loc de pe podium a fost  ocupat de Liceul Teoretic “ Nicolae Iorga”. Cel mai tehnic jucator a fost desemnat Risnoveanu Razvan de la Colegiul National “ Gh. M. Murgoci” iar cosgeterul competitie a fost desemnat Chiscaneanu Razvan de la Colegiul National “ N. Balcescu”.

Si sportul rege a fost premiat. Cupa Brailei la fotbal a fost castigata de Colegiul Tehnic “ Edmond Nicolau”, pe locul II s-a aflat Sc. Gimnaziala “ M. Sadoveanu”, iar pe III Sc. Gimnaziala “ Silistea”. Cel mai  tehnic jucator a fost desemnat Gheorghe Liviu elev al Colegiului Tehnic “ Ed. Nicolau” iar titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Gurau Ion Cristian de la Colegiul Tehnic “ Ed. Nicolau”.

Si crosul a fost premiat. La fete podiumul a fost impartit de Feldioreanu Elena de la Sc. Gimnaziala Gropeni care a urcat pe prima treapta a podiumului. Locul II a fost castigat de Talaz Alina de la Sc. Gimnaziala Romanu iar ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Pohoata Nenciu Alexandra de la Sc. Gimnaziala “M. Dragomir”. La baieti locul I a fost castigat de Picos Marian de la Sc. Gimnaziala “ I.L. Caragiale”, locul II de Mocanu Eduard de la Sc. Gimnaziala “ M. Eminescu” iar locul III a fost ocupat de Mihai Alexandru elev la Sc. Gimnaziala Silistea.

Autoritatile brailene au premiat si tinerii care participa la competitiile nationale si internationale si care reprezinta Braila peste tot in lume. La box au fost premiati Pita Marian, Visan Marian, Jitaru Robert, Sava Vlad Eduard si Petrea Sabin. La atletism au fost premiati Boldeanu Adrian, Cirstei Mihai, Serban Claudiu, Sandu Adelina si Baciu Aurel.

Handbalul a fost si el premiat. La Braila, exista de ceva ani minihandbalul acolo unde copii sunt invatati jocul cu mingea mica. Echipa de minihandbal a antrenorului principal de la HC Dunarea Braila, Cristian Preda a fost si ea premiata, si anume: Perianu Alexandra, Gaspar Diana, Sava Iulia, Moroianu Alexandra, Bunea Carmen, Cazan  Ana  Maria, Contu Ioana, Popa Andreea, Boala Raluca, Huru Roxana, Stanciu Maria, Grigoriu Nikol, Saravarenco Ana Maria si Sergan Alexandra.

Si echipa de Junioare II a profesorului Alexandru Viorel a fost premiata de catre organizatori. Baltat Alexandra, Bogus  Simona, Dobrila Monica, Grigoras Carmen, Vasile Ionela, Irimia Florentina, Voda Monica, Dumitras Lidia, Manole Roxana, Mocanu Andreea, Oprea Mirela, Stefan Ana – Maria, Mocanu Ionela si Enache Cella au primit premii din partea presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si din partea primarului, Gabriel Simionescu.

La sfarsitul premierii a avut loc si o tombola unde cei prezenti in sala au putut castiga echipamente sportive sau mingii.

Pentru acesta competitie, autoritatile locale au alocat un buget de 62.000 de lei. Consiliul Judetean Braila si Primaria Municipiului au premiat cei mai buni sportivi ai competitiei, cei mai buni profesori coordonatori dar si cele mai bune echipe. Tinerii au primit cupe si premii constand in echipamente sportive, mingi de fotbal, volei, handbal, dar si diplome.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>