Published On: Dum, iun. 30th, 2013

Braila, sub amenintare terorista!

pirotehnistiFortele de ordine au intrat ieri in alerta, dupa ce o persoana a anuntat la Politie faptul ca, pe Calea Calarasilor, in dreptul Blocului 3, a fost gasita o geanta suspecta.

Acest incident a alertat autoritatile si oamenii din zona. In doar cateva minute s-au adunat zeci de braileni, curiosi sa vada despre ce este vorba, iar traficul rutier a fost oprit.

La fata locului s-au deplasat politisti, jandarmi si echipe de pirotehnisti. Pentru ca exista suspiciunea ca geanta respectiva ar putea contine material explozibil, politisti din cadrul  Politiei Municipiului si Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, un procuror din cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Braila,  lucratori din cadrul IJJ si ISU Braila, personal medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Braila si specialisti din cadrul Brigazii Antitero-SRI Braila, s-au deplasat la fata locului si au izolat zona.

“Nu stim ce sa credem. Poate fi o gluma proasta, dar la cate tragedii se intampla in lumea asta nu ne-ar mira daca geanta asta ar sari in aer. Doamne fereste! Noi suntem in varsta, dar seara se strang multi copii aici. Ar fi o tragedie daca s-ar intampla asa ceva!”, a declarat Sanda M., o braileanca care locuieste in Blocul 3, pe Calea Calarasilor.

Pirotehnistii au verificat prin metode specifice geanta, stabilindu-se in final ca in interiorul acestuia nu se aflau bunuri, materii sau dispozitive explozive. Aceasta a fost ridicata si dusa la sectie pentru a depista cui apartine.

Un incident asemanator a avut loc acum un an in Braila. Doua genti suspecte, abandonate pe o strada din oras au pus pe jar trupele speciale. Un apel anonim la 112 a dat alarma, iar dispozitivul de genisti a ajuns in zona in cel mai scurt timp. Zona a fost izolata de fortele de ordine, iar trupele de interventie s-au echipat in costumul de detonare pentru a verifica cele doua genti suspecte. In cele din urma s-a dovedit a fi o alarma falsa.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>