Published On: mie, iun. 12th, 2013

Alimentatia sanatoasa, o prioritate pentru UE

daciana-sarbu-2 copyRevizuirea legislatiei in ceea ce priveste alimentele pentru persoanele cu nevoi nutritionale speciale era un proces absolut necesar si redefinirea zonei sale de aplicabilitate va bloca incercarile frauduloase de promovare drept hrana sanatoasa a unor produse precum alimentele pentru sportivi, batoanele de slabit ori asa-numitul lapte de crestere, a declarat in plenul Parlamentului European Daciana Sarbu.

Revizuirea legislatiei in ceea ce priveste alimentele pentru persoanele cu nevoi nutritionale speciale era deci un proces absolut necesar. As vrea sa multumesc raportoarei pentru modul cum a coordonat acest proces, pentru disponibilitatea de a tine cont de propunerile celorlalti si pentru ca a reusit sa apere cu succes pozitia Parlamentului in negocierile cu Consiliul.

“Acordul la care s-a ajuns reflecta multe dintre prioritatile PE. Redefinirea zonei de aplicabilitate a acestei legislatii va bloca incercarile frauduloase de promovare drept hrana sanatoasa a unor produse precum alimentele pentru sportivi, batoanele de slabit ori asa-numitul lapte de crestere. Apreciez in mod deosebit faptul ca am reusit sa stabilim prevederi foarte stricte in aceasta privinta”, a declarat Daciana Sarbu.

Eurodeputatul Daciana Sarbu este membru in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si membru supleant in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala ale PE.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>