Published On: vin, mai 31st, 2013

Tematica sanitarilor veterinari, inteleasa gresit de politistii locali

piata BrailaDe curand, la nivel local s-a primit o tematica de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor care presupune efectuarea de controale a comercului ambulant din zona pietelor, Politia Locala Braila fiind implicata in aceasta actiune.

Simona Draghincescu a precizat ca politistii locali au inteles gresit comunicatul emis de ANSVSA, ei aplicand amenzi in interiorul pietelor din municipiul Braila.

“Problema este ca Politia Locala, in loc sa se implice in exteriorul pietelor, s-a implicat in interiorul lor. A luat la control toti comerciantii, iar cei din exterior au scapat. Agentii de la Politia Locala amendeaza agentii comerciali din piete pentru ca n-au contract cu firma de salubrizare. Este normal ca nu au aceste contracte, pentru ca ei au contract incheiat cu Administratia Pietelor si Targurilor. Aceasta din urma se obliga sa salubrizeze pietele. Agentii comerciali platesc serviciul de salubritate pe factura de la APT. Nu au cum sa faca un alt contract cu operatorul de salubrizare”, a spus Simona Draghincescu.

“Nu s-a pus problema pentru contractele de salubrizare. Cat primeste problema comertului ambulant pe strazi, lucrurile le-am clarificat. Nu ne-am legat si nu ne vom lega de oamenii care vand doua legaturi de marar. Dar au aparut cetateni care comercializeza produse alimentare, precum lapte, branza, oua, in aceste locuri si care au mari probleme din punct de vedere sanitar. S-au facut controale si s-a gasit urina in lapte pentru ca el sa nu se prinda (n.r. sa devina iaurt). Am ridicat probe si le-am dat organelor specializate. Noi vom fi drastici cu privire la comercializarea produselor pe strazi, in rest vom face preventie”, a declarat Dumitru Hahui, director executiv al Politiei Locale Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>