Published On: vin, mai 31st, 2013

Prefectul Mihaela Marcu despre CJAS: “Este jaf in institutia dumneavoastra”

Share This
Tags

* Astazi a avut loc in Sala Mare a Prefecturii Braila sedinta Colegiului Prefectural, in care a fost prezentata activitatea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila in perioada ianuarie-aprilie 2013 si masurile propuse pentru imbunatatirea activitatii pe perioada urmatoare a anului 2013 *

In cadrul sedintei organizata astazi, prefectul Mihaela Marcu a atras atentia conducerii Casei de Asigurari de Sanatate cu privire la cozile de la ghisee: “Omul vine si sta la cozi, ore in sir, dar ce facem noi ca sa evitam asta, sa nu mai punem oamenii pe drumuri? Daca e nevoie faceti din cinci ghisee zece, numai sa rezolvati situatia”.

Reprezentantul CJAS Braila a precizat ca toate cozile de la ghisee sunt datorate faptului ca intre CJAS si ANAF nu exista o relationare corecta. Diferenta consta in faptul ca acestia vad datoriile, care sunt comunicate de la ANAF, dar nu vad plata care se face la finante, iar acest lucru ingreuneaza procesul de lucru si se formeaza cozile: “Noi avem cinci ghisee si lucram si peste program, cat este nevoie, pentru ca sunt multi de la tara care nu pot veni in fiecare zi. Altceva nu stim ce sa facem”, a declarat un reprezentant al CJAS Braila.

Ana Harapescu, directoarea Directiei Judetene de Cultura a semnalat aceeasi problema: “ De nenumarate ori avem aceasta problema cand trebuie sa depunem certificatele medicale ale angajatilor. Contabila mea merge sa le depuna, sta la rand ca toti ceilalti cate 4-5 ore, iar daca se face ora 13.00 ghiseul se inchide si ea trebuie sa mearga in alta zi, tot in timpul programului, iar apoi este penalizata ca nu isi face treaba in timp pentru ca sta la cozile Casei de Asigurari de Sanatate. Trebuie sa luati masuri urgente”.

Un alt subiect dezbatut in cadrul sedintei a fost referitor la instiintarile pe care CJAS le trimite din aceasta luna. Deoarece sunt multe neclaritati legate de acest subiect, iar oamenii nu sunt lamuriti si stau la cozi sa ceara explicatii reprezentantilor, prefectul Mihaela Marcu a cerut celor de la CJAS sa ia masuri urgente: “In ceea ce priveste instiintarile, cititi decizia curtii constitutionale si periati-le ca nu aveti 6000. Este jaf in institutia dumneavoastra! Faceti in asa fel incat sa va vedeti problemele! Judecatorii sunt suparati pe dumneavoastra pentru ca v-au dat amenzi pentru ca nu ati prezentat documentele care vi s-au cerut in instanta. Din banii pe care i-ati dat pe amenzi puteati sa mai platiti un om la ghiseu. Decat sa trimiteti atatea instiintari mai bine ati da cate un telefon oamenilor, si asa lamuriti mai repede problema. Si asa nici nu mai trebuie sa stati mult la ghiseu, nici sa puneti oamenii pe drumuri. Sunt doar cateva idei, dumneavoastra gasiti solutiile si noi toti cei din Colegiul Prefectural va vom ajuta”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>