Published On: vin, mai 31st, 2013

Aproximativ 400 de locuri pentru institutiile militare de invatamant

jandarmi* Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila selectioneaza candidati, barbati si femei, pentru a participa la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, in sesiunea 2013 *

La unitatile de invatamant care tin de Ministerul Afacerilor Interne cum ar fi Academia de Politie „Al. I. Cuza” din Bucuresti, arma Jandarmi la specialitatea Ordine si Siguranta Publica sunt 50 de locuri, din care 48 barbati/femei, un loc pentru candidatii de etnie rroma, un loc pentru candidatii din cadrul altor minoritati. La Scoala  Militara de Subofiteri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” din Dragasani sunt 60 de locuri (59 barbati/femei si un loc pentru candidatii de etnie rroma), iar la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares” Falticeni sunt 50 de locuri (barbati/femei).

La unitatile de invatamant care apartin de Ministerul Apararii Nationale sunt si locuri alocate pentru pregatirea unor efective ce tin de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, Academia Tehnica Militara Bucuresti scoate la concurs 70 locuri (barbati/femei), Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu “pune la bataie” 25 locuri (barbati/femei), Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din Brasov a scos, pentru acest an, 10 locuri (barbati/femei), iar Institutul Medico – Militar Bucuresti dispune de 25 locuri (barbati/femei), Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti are 62 locuri (barbati/femei), Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc, din judetul Buzau scoate la concurs, anul acesta, 27 locuri (barbati), Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanta pune la dispozitia candidatilor un numar de opt locuri (barbati/femei).

Sorin Neftode IJJ Braila“Admiterea in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne se va desfasura potrivit graficului stabilit prin regulamentele de organizare a concursurilor, care pot fi consultate pe site-ul fiecarei institutii de invatamant. Pentru a putea participa la concursurile de admitere in institutiile pentru formarea personalului Jandarmeriei Romane, candidatii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele criterii: sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat; sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant; sa aiba varsta de minim 18 ani impliniti in anul in care participa la concurs; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8.00; sa fie declarati apt medical, fizic si psihic; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni; sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani; sa aiba varsta pana la 27 de ani impliniti in anul participarii la concurs; sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m barbatii si 1,65 m femeile. Informatii privind graficul desfasurarii activitatilor, conditiile si criteriile de recrutare, probele de concurs si componenta dosarului se pot obtine la sediul Jandarmeriei brailene, situat pe strada Industriei, nr. 1, sau la numarul de telefon 0239/619.380 interior 24535 – Biroul Resurse Umane”, ne-a declarat plutonier Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila.

jandarmi 1Cererile de inscriere la concursurile de admitere in institutiile de invatamant universitar din cadrul MAI si MApN se pot depune la sediul Jandarmeriei Braila, in perioada 30 mai – 14 iunie, iar pentru institutiile de formare a maistrilor militari si subofiterilor in perioadele 30 mai – 14 iunie (institutiile de invatamant ale MApN) si 30 mai – 14 august (institutiile de invatamant ale MAI). Candidatii pot opta pentru una sau mai multe institutii de invatamant superior sau scoli postliceale, in masura in care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de catre institutiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>