Published On: vin, mai 31st, 2013

Jandarm brailean apreciat de instructorii chinezi in arte martiale

jandarmJoi, 30 mai, in prezenta unei delegatii oficiale din Republica Populara Chineza, conduse de domnul colonel superior XU CHAO, seful Statului Major la Comandamentul Provincial Jiangsu, din cadrul Trupelor Politiei Inarmate Populare Chineze, a avut loc ceremonia de incheiere a Stagiului in domeniul artelor martiale, care s-a desfasurat la Centrul de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi de la Gheorgheni, din judetul Harghita.

In cadrul ceremoniei, cei 60 de jandarmi care au participat la stagiul de pregatire, au primit atestate din partea instructorilor chinezi, care le certifica aptitudinile dobandite in domeniul artelor martiale.

Dintre acestia, 20 de jandarmi au fost apreciati in mod deosebit de catre instructorii chinezi, pentru rezultatele obtinute si au fost recompensati cu certificate de excelenta in domeniul artelor martiale.

Printre acestia se numara si plt.maj. Constantin Iulian, angajatul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, din anul 2000. Acesta este posesor al centurii negre 1 Dan, fiind  pasionat, in acelasi timp, de istorie si geografie. A participat la mai multe concursuri desfasurate in cadrul Jandarmeriei Romane, obtinand in anul 2002 locul I la kata si kumite 75 kg, in anul 2003, locul II la kata, iar in anul 2004, locul I kata si kumite 80 kg.

La finalul ceremoniei, sub indrumarea instructorilor chinezi, jandarmii au prezentat o serie de exercitii demonstrative, in cadrul carora au exemplificat procedee de lupte chinezesti, exercitii de arte martiale (demonstratii cu sabii) si demonstratii de lupta in stilul Sanda.

Tot cu acest prilej, delegatia chineza a multumit conducerii Centrului de Pregatire al Jandarmeriei, care a gazduit stagiul, pentru modul profesionist in care a fost organizata intreaga activitate si a apreciat nivelul foarte bun de pregatire al jandarmilor romani.

Din anul 2003 si pana in prezent, la nivelul Jandarmeriei Romane au avut loc opt  „Stagii de pregatire in domeniul artelor martiale”, desfasurate in baza bunelor relatii de cooperare, existente intre Jandarmeria Romana si Trupele Politiei Inarmate Populare Chineze.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>