Published On: mar, mai 28th, 2013

Dezbatere publica la Braila: “Implicarea societatii civile in aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie”

Share This
Tags

* Astazi, la ora 9.30, in Sala Ronda a Prefecturii din Braila, a avut loc dezbaterea publica privind Implicarea societatii civile in aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie, din cadrul “Parteneriatului pentru Integritate” *

Centrul de Resurse Juridice si Asociatia Pro Democratia Club Braila au organizat astazi dezbaterea publica “Parteneriat pentru integritate”. Scopul acestei dezbateri a fost sa informeze si sa mobilizeze organizatiile neguvernamentale locale, mass-media, mediul de afaceri si autoritatile publice cu privire la Strategia Nationala Anticoruptie 2012-2015.

La dezbatere au participat: Mariana Batca, director executiv Asociatia Pro Democratia Cub Braila, Nicusor Ciocanea, consilier in cadrul SNA Romania, Radu Nicolae, reprezentant al Centrului de Resurse Juridice, Bogdan Moisii, reprezentant al Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Cezara Stan, din cadrul AJOFM Braila, Mihaela Mocanum reprezentant DSV Braila, dar si reprezentanti ai Politiei Locale si ai Politiei de Frontiera.

In cadrul acestui eveniment a avut loc o demonstratie live a aplicatiei anticoruptie pentru telefoane/tablete si a platformei guvernmaibun.rom, o prezentare de catre Ministerul Justitiei a modalitatilor concrete prin care autoritatile publice locale, organizatiile neguvernamentale si mediul de afaceri se pot implica in aplicarea si monitorizarea SNA 2012-2015, prezentarea raportului CRJ  „Modalitati de cooperare intre autoritatile publice si societatea civila in baza legii nr. 350/2005”

“Astazi participam la aceasta dezbatere, pentru a trata un subiect important, si anume lupta impotriva coruptiei, subiect despre care se tot discuta si se va mai discuta. Coruptia este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta Europa, iar efectele acesteia sunt reducerea investitiilor, blocarea functionarii corecte a pietei interne si impactul negative asupra finantelor publice. In cadrul acestui eveniment de astazi, Centrul de Resurse Juridice, Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Asociatia Pro Democratia, si-au propus sa realizeze un parteneriat pentru integritate. Vom vorbi despre strategia nationala anticoruptie, care exista pentru perioada 2012-2015. Implementarea acestuia nu se poate realiza decat cu sprijinul fiecaruia dintre noi, cu aplicarea unor masuri la nivelul fiecarei institutii”, a declarat Mariana Batca, directorul executiv al Asociatiei Pro Democratia Braila.

Evenimentul face parte din proiectul “ONG-urile, actori cheie in monitorizarea si implementarea strategiei anticoruptie”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica. Acest  program este finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Citeste toata stirea Dezbatere publica la Braila: “Implicarea societatii civile in aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie” la infobraila.ro. […]