Published On: vin, dec. 7th, 2012

Obeliscul din Chercea, ramas fara vultur

Share This
Tags

Monumentul istoric ridicat in memoria eroilor care au cazut pe campurile de lupta in Primul Razboi Mondial, pentru intregirea neamului, in perioada 1916 – 1919, a ajuns intr-o stare deplorabila. De ani de zile nu s-a facut nicio renovare a acestui Obelisc, care este realizat din piatra, marmura si bronz.

Pe langa desenele stil grafiti facute de tinerii adolescentini, care vor sa-si exprime abilitatile in ale artei, in momentul de fata monumentul istoric a ramas fara vultur.

Incercand sa afla ce masuri se vor lua pentru reintregirea obeliscului, reprezentantii Directiei pentru Cultura si Patrimoniu National a judetului Braila nu au zis nimic. Mai mult de atat, acestia au precizat ca se face prea multa tevatura pentru un vultur, in loc sa se ridice problema disparitiei a altor cladiri de mare importanta din Braila.

Este localizat pe strada Deva nr. 2, in fata Bisericii Sf. Mina, aceasta din urma fiind ridicata de filantropul brailean Nedelcu P. Chercea.

Obeliscul din cartierul Chercea are gravat urmatorul mesaj: “Ridicat din comuna Nedelcu P. Chercea cazuti in razboiul pentru intregirea neamului 1916 – 1919. Acest monument s-a ridicat cu ajutorul lui Dumneazeu, de mine Nedelcu P. Chercea, in anul 1936, sub domniea Majestatii Sale Regele Carol I”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-