Published On: mie, feb. 29th, 2012

Peste 1500 de trasporturi de deseuri periculoase in 2011 in judet

Share This
Tags

In anul 2011 Serviciul Protectie, Pregatire si Educatie Preventiva a Populatiei a desfasurat mai multe activitati.

Pe timpul actiunilor de control au fost constatate 687 de deficiente privind protectia civila,  339 de deficiente fiind solutionate operativ pe timpul controalelor.

Activitati de verificare: s-au executat 169 activitati de verificare la 61 de adaposturi si spatii de adapostire, 5 localitati aflate in zona de inundabilitate, 37 de sirene si 66  spatii de evacuare.

Activitatea de avizare/autorizare: au fost avizate 15 de planuri de evacuare in situatii de urgenta de la operatori economici, institutii si localitati. Au fost emise  61 de avize privind transportul deseurilor periculoase si 477 de  notificari la avizele emise. Teritoriul judetului Braila a fost tranzitat de 1500 de transporturi de  deseuri periculoase pe cai rutiere si 4 transporturi de combustibil nuclear pe cai navale. Au fost emise 19 acorduri pentru executarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice .

Activitati de asistenta tehnica de specialitate: au fost desfasurate 11 actiuni in domeniul protectiei civile care au vizat pregatirea personalului in domeniul situatiilor de urgenta si exercitii de evacuare a personalului si bunurilor materiale la unitati de invatamt@nt.

Sanctuni contraventionale: in domeniul protectiei civile au fost aplicate in anul 2011 sanctiuni contraventionale principale care au constat in 203 de avertismente si 33 de amenzi contraventionale in cuantum de 10.000 RON. Nu au fost aplicate sanctiuni complementare.

Exercitii de alarmare pentru situatii de protectie civila: au fost planificate si executate 93 de exercitii, din care: 22 exercitii de alarmare publica, 66 exercitii de evacuare in situatii de urgenta, care au vizat fie testarea planurilor de evacuare in situatii de urgenta fie verificarea si ocuparea spatiilor de evacuare stabilite de catre comitetele pentru situatii de urgenta si 3 exercitii de interventie in caz de inundatii la comune supuse riscului de inundatii.

La nivelul judetului Braila sunt constituite un numar de 43 de servicii voluntare pentru situatii de urgenta, din care 40 sunt constituite la nivel de comune iar 3 la nivel de orase. Dintre acestea, 38 sunt de categoria I si 5 de categoria a III-a. Din totalul celor 43 de servicii voluntare un numar de 16 au primit avizul privind sectorul de competenta in cursul anului 2011, care se adauga celor 21 avizate in cursul anului 2010.

La nivelul judetului in dotarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta se regasesc: 7 motopompe pentru stins incendii si 32 motopompe pentru evacuarea apei, fata de 25 in anul 2010.

In cadrul celor 43 de servicii voluntare pentru situatii de urgenta isi desfasoara activitatea un numar total de 2017 persoane, din care 55 angajati si 1962 voluntari.

In anul 2011 au fost organizate conform planificarii anuale, patru convocari de pregatire a sefilor serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta derulate de inspectorat.

Inspectoratul judetean a organizat si desfasurat 3 cursuri de pregatire in vederea atestarii specialistilor din componenta preventivea a SVSU, in localitatile Braila, Frecatei si {nsuratei, cu participarea a 50 de voluntari.

In luna iunie a fost organizata faza judeteana a concursurilor profesionale ale Serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta la care au participat 2 servicii, in clasamentul final locul 1 fiind ocupat de S.V.S.U. Maxineni, locul 2 de S.V.S.U. Tudor Vladimirescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>