Published On: mie, feb. 29th, 2012

Crucea Rosie Romana avertizeaza populatia asupra inundatiilor

Share This
Tags

Crucea Rosie Romana recomanda populatiei care se afla in zone cu risc de inundatii sa construiasca bariere pentru a impiedica apa sa ajunga la cladiri si sa fie pregatita tot timpul pentru a eventuala evacuare.

“Adunati un set de provizii pentru dezastre: apa potabila, alimente, aparat de radio cu baterii, lanterna, baterii de schimb, imbracaminte calduroasa, medicamentele personale. Invatati cum sa intrerupeti utilitatile, cum ar fi alimentarea cu curent electric, gaz si apa, de la intrerupatoarele si supapele principale. Construiti bariere pentru a impiedica apa sa ajunga in cladire”, recomanda, printre altele, Crucea Rosie, potrivit comunicatului de presa.

Peste 60 de tone de alimente, apa, paturi, imbracaminte si lemne pentru foc au fost directionate in zonele afectate de zapezi din judetele Buzau, Vrancea, Ialomita, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Tulcea si Mehedinti pana miercuri de catre Crucea Rosie Romana, precizeaza sursa citata.

Potrivit comunicatului, Crucea Rosie Romana este pregatita permanent sa intervina de urgenta in sprijinul populatiei afectate de dezastre cu alimente, apa, corturi, cearsafuri, paturi, saci de dormit, cizme de cauciuc, paturi pliante, dezinfectant si alte materiale de stricta necesitate.

“Depozitele filialelor de Cruce Rosie din toata tara sunt aprovizionate cu materiale pentru acoperirea nevoilor a 5.000 de persoane. In functie de evolutia situatiei, Crucea Rosie Romana poate suplimenta depozitele zonale cu materiale de prima necesitate din stocul de urgenta al depozitului central al CRR”, precizeaza comunicatul de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>