Published On: mar, oct. 25th, 2011

Printre cele mai mari temeri ale brailenilor, lipsa banilor

Share This
Tags

*Frica de a pierde pe cineva drag se afla pe primul loc in topul celor mai importante si actuale temeri ale brailenilor, urmata, la egalitate, de teama de boala si cea de a nu avea suficienti bani pentru achitarea cheltuielilor curente

Fie ca este vorba despre temeri sau despre multumiri, brailenii au unele si aceleasi principale surse pentru acestea, respectiv familia, starea de sanatate si banii. Teama de cutremure este plasata de cei mai multi dintre braileni pe un loc secundar. Astfel, in mod spontan brailenii considera ca cele mai mari motive de temere sunt legate de starea de bine a lor sau a unui membru al familiei (acesta fiind primul lucru la care s-au gândit 21 la suta dintre brailenii intervievati). Persoanele cu varsta de peste 50 de ani sunt si mai preocupate de acest aspect.

Pe locul doi al mentiunilor spontane se afla situatia profesionala, iar pentru 12 la suta dintre braileni, ingrijorarile legate de situatia profesionala sunt chiar numarul 1.

Pe locul al treilea, brailenii au indicat teama provocata de lipsa banilor. Mai mult decât atât, exista 10 procente dintre braileni care s-au gândit in primul rând la lipsa banilor când au fost intrebati despre principalele lor temeri.

Temerile din sfera sanatatii si a starii de bine sunt traduse in special prin anxietatea provocata de gândul pierderii unei persoane dragi (37 la suta dintre braileni temându-se de acest lucru) sau prin frica de probleme personale grave de sanatate (pentru 31 la suta dintre intervievati).

Patru din zece braileni spun ca, in ceea ce priveste situatia lor financiara, cel mai teama le este de situatia de a ajunge in imposibilitatea de a-si plati cheltuielile lunare, iar unul din patru considera ca pierderea locului de munca este cea mai mare temere profesionala. Femeile sunt mai ingrijorate de lipsa banilor in timp ce barbatii sunt mai preocupati de situatia profesionala.

Dintre dezastrele naturale brailenii se tem cel mai mult de cutemure, aproape jumatate dintre ei mentionându-le ca sursa de neliniste.

Gândindu-se la viata personala, brailenilor le este cel mai teama sa nu ramâna singuri, astfel unul din trei români se teme de acest lucru. Tot la acest capitol se incadreaza si temerile legate de neajunsurile batrânetii care sunt prezente in rândul a 20 la suta dintre braileni.

Familia implinita, principala satisfactie a brailenilor

Principalele motive de satisfactie ale brailenilor sunt legate de familie, mai mult de jumatate dintre ei (54 la suta) declarând in mod spontan ca familia implinita, fericita este principala lor sursa de multumire. Aceasta mentiune apare mai mult in rândul femeilor, al persoanelor in vârsta (peste 50 de ani) si al celor care au copii.

Doar patru procente dintre braileni mentioneaza in mod spontan ca situatia financiara este un motiv de satisfactie pentru ei. Realizând un top al motivelor de satisfactie pe care le au brailenii in viata de zi cu zi, pe primul loc se afla, la o distanta mare fata de oricare alte motive, familia implinita, urmata de starea de sanatate buna si realizarile profesionale (in special pentru tineri sub 30 de ani si pentru persoanele cu educatie superioara).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>