Published On: lun, oct. 31st, 2011

Ion Rotaru: “Parlamentarii Puterii nu vin la treaba”

Share This
Tags

*Ion Rotaru i-a dat replica lui Traian Basescu, dupa ce acesta a sustinut ca Senatul este compromis, de la presedinte si pana la ultimul senator

Senatorul Ion Rotaru s-a aratat indignat de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, care incearca sa dea vina pe Senat pentru proasta functionare a tarii si pentru amanarea discutiilor privind aprobarea sau respingerea unor legi.

In opinia senatorului, aprobarea sau respingerea unei legi este strict legata de majoritate. Acesta justifica respingerea legii privind modul in care se desemneaza judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie prin faptul ca “parlamentarii Puterii nu vin la treaba si nu-si voteaza legile.”

Nefiind de acord cu respingerea acestei legi, presedintele Traian Basescu ar dori repunerea acesteia in discutii, pentru revotare, chiar daca nu s-a facut nici macar contestatia pe procedura parlamentara, asa cum ar fi trebuit. “Cand se vorbeste despre parlament, despre aprobarea sau respingerea unei legi, trebuie sa discutam intotdeauna despre majoritate. Majoritatea poate sa respinga o lege, sau poate sa o aprobe. Astazi, majoritatea, atat in Camera Deputatilor, cat si in Senat apartine coalitiei de guvernare, nu opozitiei. Orice lege, care trece, sau nu trece, este meritul sau este din cauza Puterii, si nu a opozitiei. Cand presedintele Basescu face astfel de afirmatii tendentioase si incorecte, ar trebui sa se gandeasca catre cine arata cu degetul, sa se gandeasca ca astazi, de pilda, in Senat, Guvernul nu mai are sustinere. Si nu are sustinere nu pentru ca nu are numarul de parlamentari, pentru faptul ca parlamentarii Puterii nu vin la treaba. Si nu-si voteaza legile. Cert este faptul ca aceasta lege (n.r.: privind modul de alegere a judecatorilor de la ICCJ) a fost respinsa, iar astazi, presedintele Basescu vrea sa o repunem pe rol, in sensul de a o revote, ceea ce este o tampenie si o aberatie. Nu putem sa discutam. Inseamna ca orice lege care nu le-a convenit, care n-a trecut, putem s-o aducem din nou in Parlament  si s-o revotam. Mai ales ca nu s-a facut nici macar contestatia pe procedura parlamentara, asa cum ar fi trebuit sa fie facuta. Deci, este, pana la urma, o mistificare, o interpretare in stil propriu al presedintelui Basescu, care probabil, isi doreste sa nu mai existe Senatul, dar care probail, isi doreste sa nu mai existe nici Parlamentul, in ansamblu. Sa guverneze doar presedintele, cu guvernul respectiv. Pentru ca, iata, vrea sa-si asume acum raspunderea pe o lege importanta, cum este legea sanatatii”, a declarat senatorul Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>