Published On: lun, oct. 31st, 2011

Incepe vaccinarea pentru sezonul rece

Share This
Tags

Incepand de azi, persoanele cu risc ridicat de imbolnavire vor fi vaccinate gratuit impotriva gripei de sezon. Vaccinul este destinat batranilor, celor care sufera de boli cronice, copiilor si personalului medico-sanitar.

Ministerul Sanatatii va achizitiona peste un milion de doze de vaccin antigripal. Acestea vor putea fi folosite gratis de persoanele de peste 65 de ani, de bolnavii cronici, dar si de copii si personalul medical. Nu se stie inca data in care se va face prima vaccinare.  Achizitia vaccinului se va face in doua etape. In prima faza, directiile de sanatate publica cumpara, la nivel local, o parte din numarul de doze, urmand ca celelalte doze sa fie achizitionate de minister in cadrul unei licitatii publice care a fost deja demarata. Acest nou sistem de achizitionare a ridicat insa si probleme. In unele orase, dozele de vaccin n-au ajuns nici pana acum in cabinetele medicilor si asta pentru ca procedurile de achizitionare abia s-au incheiat. Ministerul sanatatii a alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>