Published On: vin, apr. 22nd, 2011

Primarul Aurel Simionescu va fi socru mic astazi

Share This
Tags

* el isi va casatori unica fiica, astrofizicianul Aurora Simionescu * fiica primarului este o tanara cu care se mandresc nu doar parintii, ci se poate mandri toata tara

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, este in mare tensiune in aceste zile, fiind implicat in ultimele pregatiri pentru nunte unicei sale fiice. Aurora Simionescu, astrofizician, licentiata in geostiinte si astrofizica, se va casatori pe 30 aprilie, ceremonia urmand sa aiba loc in orasul natal al miresei. Ulterior, va fi organizata si o petrecere in Slovacia, la familia mirelui.
Cununia civila va avea loc la ora 14.30, in Gradina Mare, iar cea religioasa este programata pentru ora 16.00, la Biserica “Sf. Nicolae” din municipiu. La 18.30 va incepe nunta la restaurant. Dupa cum ne-a informat primarul, petrecerea va avea loc la fostul restaurant “Turist”, unde au fost invitati, printre altii, colegi de-ai mirilor, tineri din America, Slovacia, Olanda, Germania. Pe langa acestia, edilul-sef are si el invitatii sai, iar numarul total de meseni va depasi cu putin 200 de persoane. Intrebat, in gluma, cum va reusi sa aseze invitatii locali, astfel incat sa nu se intalneasca la aceeasi masa dusmani politici declarati, Simionescu a explicat ca la asemenea momente fericite, trebuie lasate la o parte adversitatile politice: “Nu va fi o chestie pretentioasa, asa cum v-am mai spus. Eu nu am facut foarte multe invitatii si probabil ca va fi foarte multa lume oarecum suparata pe mine, dar cred ca avem puterea sa depasim in astfel de momente diverse animozitati dintre noi. Sunt lucruri pe care le traim in viata, dincolo de altele, care ne despart si dincolo de prietenii sau suparari, aceste momente sunt unice. Pe de alta parte, noi ne suparam o luna-doua, in campanie, dar dupa aceea raman cativa ani buni in care trebuie sa lucram impreuna”.

Edilul-sef a declarat ca dupa oficierea ceremoniei la Braila si petrecerea aferenta, va mai fi o alta petrecere de familie, la mire, in Slovacia. Intrebat cine va oficia cununia civila, primarul a spus ca inca nu s-a hotarat daca o va face personal, sau va delega pe altcineva sa de ocupe de aceasta chestiune: “O poate face primarul sau unul dintre reprezentantii sai. Asta inseamna secretarul Consiliului Local Municipal, cei doi viceprimari si alte doua persoane de la Serviciul de Stare Civila. In ce ma priveste, o sa vedem daca, dincolo de toate, omul Aurel Simionescu o sa fie in stare sa oficieze cununia civila. Vom vedea”.

Simionescu a mai spus ca atat mirii, cat si socrii isi doresc o nunta de dupa-amiaza, nu una de noapte: “Vor fi  in jur de 210 – 220 de persoane, pentru ca acela este spatiul disponibil. Va fi o nunta de dupa-amiaza si nu de o noapte, adica dorim sa incepem undeva la orele 19.00 si sa se finalizeze la miezul nopţii, dupa care cine vrea sa mai cante, sa mai danseze, poate sa ramana si sa o duca cat poate”.
Ziaristii l-au intrebat pe primar si despre meniu: “Nu este niciun meniu extraordinar, am incercat sa nu fie unul cu foarte multa cantitate odata, ci sa fie mai multe lucuri aduse succesiv, dar in cantitati rezonabile, ca sa se poata manca. Am pornit si de la modul in care ma simt eu la nunta, cand mananc cu foarte mare pofta aperitivele, la felul doi am terminat si la felul trei, nu mai pot sa mananc”.

Cat despre muzica, Simionescu a declarat ca inca nu s-a stabilit exact vine va canta, insa mirii si-ar dori sa aduca la nunta lor “Pasarea Colibri”, pe care au auzit-o cantand anul trecut, la Braila.

Iata si o succinta carte de vizita a miresei: Aurora Simionescu, nascuta in 1983, in Braila, est cercetatoare astrofiziciana, doctorand la Institutul ,,Max-Planck’’ din Germania. Ea a studiat in perioada

19982002 la Colegiul “Murgoci” din Braila, a fost o eleva eminenta, iar in clasa a XI-a a fost selectata dintre 11.000 de elevi pentru o bursa de studii de un an in SUA, la Colegiul “Deerfield Academy”, din Massachusetts. Aici a obtinut peste 90 de puncte, din 100 posibile.

20022005: Licentiata in geostiinte si astrofizica, la Jacobs University Bremen, din Germania. A fost citata pe lista decanului pe intreaga durata a studiilor, pentru obtinerea notei maxime la toate disciplinele stiintifice.

2005: Doctorand la Institutul ,,Max-Planck for Extraterrestrial Physics’’, Garching, din Germania. Aurora Simionescu a contribuit la elaborarea unui studiu referitor la descoperirea materiei lipsa din univers, studiu coordonat de Norbert Werner si publicat in revista “Astronomy and Astrophysics Letters”.

2008: Citata pentru descoperirea ei din luna mai in publicații internationale precum ,,Der Spiegel’’, ,,Focus’’, ,,USA Today’’, ,,Astronomy Now’’, ,,Astronomy Report’’ sau pe site-urile space.com și pe cele ale televiziunilor CBC și Fox News.

Tanara, care a fost desemnata Omul Anului 2009 in cadrul Galei “Zece pentru Romania”, a primit mai apoi o bursa de studii de 3 ani, de la NASA. Aurora Simionescu a aplicat, in noiembrie 2008, alaturi de alti 156 de tineri din intreaga lume, pentru una din bursele “Einstein Fellowship”, oferite de NASA, ca parte din programul “Fizica Cosmosului”. Ea a fost unul dintre cei 10 alesi de Agentia Spatiala Americana. Bursa ii oferea posibilitatea de a alege o universitate din SUA, iar Aurora a ales Stanford. De altfel, la momentul respectiv, tanara cercetatoare a primit un telefon chiar de la directorul Observatorului Chandra, pentru a fi anuntata ca a primit bursa.

In prezent, ea se ocupa cu cercetarea roiurilor de galaxii, folosind mai ales observatii in domeniul razelor X .

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 6 Comments
Have Your Say
 1. Braileanul spune:

  Felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!si “Casa de piatra “

 2. Demostene spune:

  Felicitari casa de piatra sa-ti fie intr_.un ceas bun

 3. lpopescu spune:

  FELICITARI DOMNULE PRIMAR. AVEI CU CE VA MINDRI.TINERILOR LE UREZ DIN TOT SUFLETUL MULTA SANATATE SI SA AIBA PARTE DE TOT CE E MAI FRUMOS PE LUME.

 4. theo spune:

  altul ar fi invitat 1000 de persoane insa Simi da dovada de modestie. Felicitari si mult noroc copiilor!

 5. remus spune:

  BRAVO SI FELICITARI PENTRU ASA O FATA DESTEAPTA !!!!!!!!
  CASA DE PIATRA SI MULTA SANATATE !!!!!!!!!!!

 6. Roxana Stefan spune:

  Aveti o fata extraordinara! Casa de piatra, fericire si impliniri pe noul drum pe care il va avea de acum incolo!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>