Published On: joi, apr. 28th, 2011

Braicar a transportat anul trecut peste 31 de milioane de calatori

Share This
Tags

* peste 90% dintre acestia au calatorit pe baza de abonament

In cursul anului 2010, autobuzele si tramvaiele societatii Braicar au transportat 31,5 milioane calatori. Numarul de calatori transportati zilnic in municipiul Braila variaza intre 80.000  si 90.000 de persoane, din care cea mai mare parte, peste 90 %, circula cu abonament iar restul, circula pe baza de bilet.

In ceea ce priveste structura pe tipuri de legitimatii de calatorie, potrivit unui raport dat publicitatii, s-au constatat modificari majore, datorate in principal restrangerii facilitatilor pentru pensionari, modificari care au condus la o scadere la 60% din valoarea lunara a calatorilor transportati in anul 2010, fata de anul 2009.

Discutand despre obiectivele strategice ale Braicar pentru anul in curs, acestea se refera in principal la: * achizitia de autobuze de medie capacitate, tramvaie si troleibuze * adaptarea structurii organizatorice a societatii, cu reducerea numarului de nivele ierarhice si redimensionarea activitatii conform acestui principiu * fundamentarea unui program de retehnologizare si modernizare a parcurilor de transport, a tehnologiilor de operare si informare la interfata operator-calator * participarea la proiectele locale care vizeaza modernizarea infrastructurii de transport auto si electric precum si la sustinerea masurilor de fluidizare si prioritizare a transportului in comun de personae * modernizarea activitatilor de intretinere-revizii si reparatii precum si dotarea acestora la nivelul tehnic corespunzator.

Precizam ca S.C. Braicar S.A. a inregistrat in anul 2010 o cifra de afaceri de 18.994.999 lei, obtinuta cu un numar de 478 salariati si un parc auto ce cuprindea 60 de autobuze si 49 de tramvaie. Lungimea totala a traseelor urbane de transport in comun deservite de parcul de autobuze este de 261 km, in timp ce pentru tramvaie, aceasta este de numai 70 Km. Viteza medie de exploatare pe actualele trasee este de circa 20 km/h, pentru  autobuze si 18 Km/h,  pentru tramvaie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>