Published On: vin, apr. 29th, 2011

“Incă o reformă marca PD: un nou impozit în agricultură!”

Share This
Tags

* este titlul unui material postat de deputatul Diana Tuşa pe blogul său

Deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa îşi exprima nemulţumirea faţă de introducerea unui nou bir în agricultură: impozitul pe terenul neutilizat. Intr-un material critic postat pe blogul său, parlamentarul comentează: “L-am văzut ieri pe ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomitianu, anunţându-ne cu o veselie, inconştientă aş spune, dorinţa domniei sale de a introduce o nouă taxă capabilă să rezolve problemele din agricultura românească şi, implicit, care să ducă la mult anunţata creştere economică: impozitarea terenurilor neutilizate. Nu ştiu cum a ajuns la această concluzie domnul ministru. Probabil, între două ouă ciocnite de Paşte şi degustarea unei bucăţi de drob. Mi-e greu să cred că ideea i-a venit în urma unei analize pertinente făcută împreună cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii.
Pentru că, dacă ar fi fost aşa, ar fi aflat probabil şi dânsul că problemele din agricultura românească sunt mult mai grave şi, în niciun caz nu pot fi rezolvate prin introducerea unei noi taxe, ci printr-un sprijin real al agricultorilor români. Şi, pentru că tot vorbim de măsuri şi pentru că vremea de afară s-a încălzit, domnul ministru ar putea, de exemplu, să se gândească la o soluţie prin care să se revină asupra Legii 281, adoptată anul trecut, prin care toate cheltuielile privind paza şi asigurarea integrităţii staţiilor de pompare şi repompare, consumul tehnologic şi probele de punere în funcţiune a amenajărilor de irigat, lucrările de decolmatare la prize, andocările la staţiile plutitoare etc au fost transferate în sarcina agricultorilor şi care, alături de costurile cu energia electrică, au suplimentat costurile de producţie.
Deasemenea, în calitatea de ministru al Finanţelor pe care o deţine, domnul Ialomiţianu ar putea să se gândească la soluţii concrete privind sprijinul real în accesarea creditelor de către agricultori, ca să nu mai zic – general vorbind – de soluţii pentru mărirea procentului din PIB acordat agriculturii româneşti.
Dar toate acestea, nu-i aşa, presupun analize temeinice, viziune, responsabilitate şi, mai ales, dorinţa de a face într-adevăr lucrurile să meargă… preocupări pe care domnul ministru ne-a demonstrat deja, în repetate rânduri, că nu le are…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. lpopescu spune:

    Foarte bine spus dar domna Tusa stie foarti bine ca acestea{ministri} sint uneltele presedintelui Basescu cu care SAPAla temelia acestui popor RUSINE!!!!!.

  2. minte creata spune:

    HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>