Published On: vin, apr. 29th, 2011

“In jur de 40% din banii din Sanatate se duc in alte parti si nu in interesul pacientilor”

Share This
Tags

* este opinia presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu * acesta spune ca procentul era valabil si pentru Spitalul Judetean Braila, in urma cu cateva luni

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, declara ca de cand institutia sa a preluat in administrare Spitalul Judetean a descoperit un lant “bine ticluit”, prin care se scurgeau banii unitatii in zone care nu aveau nimic de-a face cu interesul pacientului. El a precizat astazi ca a incercat sa taie, rand pe rand, din verigile acestui lant, iar una dintre masuri a fost sa puna ordine in modul de comanda si cel de utilizare a medicamentelor in spital: “Eu sunt de acord cu cei care fac afirmatii ca in jur de 40% din banii din Sanatate se duc in alte parti si nu in interesul pacientilor. Intrand in amanunte, monitorizand si discutand aproape in fiecare seara cateva ore despre activitatea spitalului, am mintea necesara de a pune bucatica cu bucatica, pentru a face un lant care este foarte, foarte bine ticluit si cu verigi care nu contribuie la interesul cetateanului, interesul fiind banul, bineinteles. Vorbesc in general, dar sigur ca si in Spitalul Judetean din Braila este aceeasi situatie”

Intrebat daca s-a facut ceva pentru reducerea acestui procent la Braila, Stancu a explicat: “Asta facem de cateva luni. Am inceput sa reducem procentul, prin masurile care s-au luat. Daca discutam incepand de la 9 iulie, de cand am preluat in administrare Spitalul Judetean si pana la sfarsitul aprilie 2011, spitalul este acum stabilizat. Suntem cu platile la zi, nu avem cu nimeni nici un fel de problema, mai avem si ceva banuti care se duc spre investitii, pentru ca altfel nu merge. Imi povestea ieri domnul doctor Iorgulescu de faptul ca s-au curbat politele de la farmacii, ieri s-a descarcat un TIR, alaltaieri alt TIR, deci medicamentele vin periodic. Am facut si o Comisie a Medicamentelor; ce, inainte era asa ceva? Fiecare aducea ce medicamente dupa cum voia el! Deci avem acum Comisia Medicamentelor care stabileste ce medicamente intra in spital si responsabil nu este un om, ci o comisie. Inca nu am ajuns la un ideal in acest sens, inca mai lucram la subiectul asta.

Lucram si la subiectul legat de o buna legatura, inclusiv pe partea financiara, intre spital si producatorii de medicamente. Trebuie sa terminam cu sacose la doctorul Vasile si la doctorul Ion, gasim potecuta pana la farmacie si imi prescriu medicamentul X si il gasesc la farmacia Y si asa mai departe – cred ca intelegeti ce vreau sa spun si nu este nici o noutate”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>